Angelique in Zagreb

Mijn 3de en 4de stageweek

Bok allemaal!

Mijn derde en vierde stageweek zijn voorbij gevlogen. Het waren intense, maar geweldige weken!

In deze weken heb ik samen met Sanja, mijn mentor, en Davor, mijn collega-ergotherapeut, therapie mogen geven. Het was buitengewoon interessant, aangezien beide therapeuten een unieke aanpak hebben. Ik kan met zekerheid zeggen dat de relatie met mijn mentor en het team hier niet te vergelijken is met de typische stagebegeleiding in België. Ze zijn hier zeer open en behandelen je als een gelijke, eerder als een collega of vriendin dan als een student. Ze staan open voor vragen en feedback en stellen jouw welzijn centraal. Zo maken we bijvoorbeeld samen wandelingen tijdens de pauzes om frisse lucht te happen. Tijdens therapieën stellen ze kritische vragen om mij aan te zetten tot dieper nadenken en geven ze veel waardevolle tips, vaak verwijzend naar onderzoeken die van nut kunnen zijn.

Gedurende week 3 en 4 heb ik therapie gegeven aan mijn volgpatiënten. Het was uitdagend om in het moment zelf te handelen met het oog op mijn doelen, maar naarmate de therapie vorderde, ging dit steeds vlotter. Na de sessies bespreken we ook telkens wat er is gebeurd en waarom. Het is belangrijk om de motivatie van het kind hoog te houden. Zo zeg ik bijvoorbeeld niet tegen het kind dat het een parcours moet volgen, maar ik maak er een zoektocht naar geheime muntjes van. Ook mocht ik zien hoe ze assessments afnamen, hoewel het zelf afnemen ervan door de taalbarrière wat ingewikkelder was. Tijdens enkele sessies maak ik ook gebruik van de therapiehond bij de kinderen. Het is indrukwekkend om te zien hoe hun motivatie verandert door de aanwezigheid van de hond.  Fun fact, Peppa (therapiehond) brengt regelmatig mijn schoen naar mij zonder enkele reden… Volgens mijn mentor wilt ze een koekje 😉

 

 

In mijn vrije tijd ben ik in week 3 op dinsdag met medestudenten naar Samobor gegaan, een stadje nabij Zagreb. Daar heb ik de laatste avond van het carnaval gevierd. Een grappig feitje is dat ik een lokale specialiteit bestelde ( een soort pitabroodje met vlees), en dat ik er een hotdog bij kreeg zonder het te hebben gevraagd. Natuurlijk werd dit ook aangerekend, en moest ik 20 euro betalen… Dus let zeker op, hoewel het deze keer grappig was omdat we het niet hadden verwacht zal ik dit geen tweede keer laten gebeuren. Na deze leuke avond ben ik met het openbaar vervoer naar huis gegaan, wat hier heel gemakkelijk te nemen is.

Verder heb ik de laatste twee weken niet veel beleefd. Ik heb voornamelijk aan mijn stagerapport gewerkt in het weekend,  boodschappen gedaan en wandelingen in het bos of in stad gedaan. Volgende week komt mijn vriendje op bezoek, dus dan plan ik zeker meer activiteiten te ondernemen!