Aankomst Londen

Hallo!

Voor mijn internationale ervaring voor mijn studies ergotherapie aan Odisee ben ik een weekje in Londen.
Ik ben gisteren (zondag 10/10/2021) aangekomen met de trein in deze mooie hoofdstad van Engeland.

Aangezien ik goede treinuren heb gehad, ben ik vrij vroeg aangekomen in Londen. Ik heb dan ook volop kunnen genieten van mijn dag. Naast de verplichte activiteiten die ik hier moet ondernemen voor school, vind ik het ook belangrijk om hier even tot rust te komen. Na deze week kan ik er dan terug volop tegenaan.

Londen is een drukke stad maar ik heb gisteren kunnen ondervinden dat Londen ook veel gezellige plaatsjes en rustige parken heeft. Zo ben ik naar een van de grootste parken van Londen geweest: Hyde Park. Op een bankje aan het water ben ik helemaal tot rust gekomen. Hyde Park is een heel bekend park, dit zag ik aan de vele mensen die er kwamen wandelen. Als dierenliefhebber vond ik het leuk om de ganzen, eenden en honden die wandelden over het wandelpad met hun baasjes te spotten. Ik heb een tweetal uurtjes vertoeft in het park en ik vond het een aangename ervaring, hier kom ik zeker eens terug deze week.

Ik bezocht gisteren ook Covent Garden. Deze plaats kreeg ik als tip mee van een kennis van mij. Covent Garden is een wijk in Londen met heel veel gezellige straatjes en pleinen. Deze wijk is gekend om zijn vele straatartiesten. Op elk pleintje stond er wel iemand te zingen of een act te demonstreren. De ene was al wat beter dan de andere, dit zag ik aan het aantal mensen die stonden te kijken, maar ik heb er toch van genoten. De sfeer die er heerst was aangenaam om te beleven. Naast de openlucht pleinen en straten, zijn er ook heel wat overdekte plaatsjes waar je iets kan eten of drinken. In een van de overdekte hallen was er gisteren een markt. Er stonden heel wat kraampjes waar er allerlei producten werden verkocht.

Mijn eerste dag in Londen is meer dan geslaagd. Mijn eerste bezoek staat gepland voor morgen (dinsdag 12/10/2021) dus ik heb vandaag ook een dagje vrij. Echter zal ik me vandaag vooral voorbereiden voor mijn bezoeken en daarnaast zal ik verder de stad ontdekken. Ik heb nog geen idee waar ik vandaag naartoe ga maar ik heb een interessant boek over Londen meegenomen (Capitool Reisgidsen: Londen) waar de verschillende bezienswaardigheden per regio worden vermeld. Ik zal vandaag de metro nemen naar het centrum van de stad en zal ter plaatse in mijn boek kijken wat ik kan bezoeken in die buurt.

Mijn eerste bezoek staat dinsdag gepland en mijn tweede bezoek is woensdag. Ik maak woensdag een nieuw bericht waarin ik schrijf wat ik allemaal heb gezien!

Tot slot nog twee fotootjes om een beeld te geven bij de tekst hierboven. De eerste foto werd genomen in een overdekte plaats in Covent Garden. Op de foto zie je mij links staan, ik wilde net een filmpje maken van de plaats waar ik stond. De sfeer was er leuk want onder mij was er een gezellig restaurantje waar een man aan het zingen was. De tweede foto is genomen van op het bankje waar ik zat in Hyde Park.

Tot woensdag! 🙂