Bezoek Nightingale en Hammerson House – vervolg

Op woensdag 13/10/2021 bezocht ik een ander WZC in Londen: Hammerson House. Dit WZC bevindt zich in het noorden van de stad. Nightingale House en Hammerson House behoren tot dezelfde organisatie. Dit is dus ook een Joods WZC. De werking van dit WZC is heel vergelijkbaar met deze van Nightingale House. Het enige grote verschil is dat dit gebouw niet zo een huislijke sfeer heeft. Dit is deels te wijten aan het nieuwe en moderne gebouw. De bewoners vertoeven hier veel meer op hun kamer terwijl men in het andere WZC mekaars gezelschap opzoekt in de gezellige ruimtes. Momenteel wonen hier 40 mensen maar er zijn elke week nieuwe bewoners. Dit komt omdat dit WZC nog maar net haar deuren opende.

In Hammerson House mocht ik kennismaken met Claire Snow, een ergotherapeute die hier werkt. Ze liet me kort de binnenkant van het gebouw zien waarna ze mij veel vertelde over de tuin en over de werking met de kinderen uit het nabijgelegen schooltje. Op de foto links zie je Claire en mij.

Op onderstaande foto’s zie je de voorkant van het gebouw. Daarnaast zie je een deel van de tuin met de speeltuin van het schooltje.
Men hecht veel belang aan ‘intergeneralisation’. Dit wil zeggen dat ze de bewoners veel in contact willen brengen met de kindjes. Zij vinden dit, en ik kan hen daar zeker in volgen, een meerwaarde voor beiden. Dit kan zowel een positieve invloed op de bewoners als op de kinderen hebben.

Tot slot vond ik hier ook iets heel interessants net zoals in Nightingale House (de glazen kastjes). In de tuin van dit WZC staat een nagebouwd bushokje. Dit is bedoeld voor de personen met dementie. Deze mensen komen soms in het bushokje zitten en denken dat zij echt ergens naartoe gaan met de bus. Zij leven in hun eigen wereld en hebben een andere beleving dan ons. De meeste mensen krijgen een positief gevoel wanneer ze denken dat ze ergens naartoe zijn geweest. Ik vind dit wel een interessant fenomeen en zal hier verdere opzoekingen over doen om dit later eventueel ook te integreren in mijn werkveld. Een foto van het bushokje zie je hieronder.

Mijn eerste twee bezoeken zijn alvast geslaagd. Morgen bezoek ik een ziekenhuis en overmorgen bezoek ik een school waar de richting ergotherapie wordt aangeboden.

Een nieuw bericht op deze blog verschijnt op vrijdag 15/10/2021.

Byebye!