Bezoek Mildmay Hospital en London South Bank University – vervolg

Als laatste bezocht ik een school in Londen waar men de richting ‘occupational therapy’ aanbiedt. Ik bezocht de London South Bank University. Op deze school kreeg ik uitleg van een docent ergotherapie.

Een bachelor ergotherapie duurt normaalgezien 3 jaar, net zoals bij ons in België. Daarna kan je nog een master behalen na een studie van 2 jaar. Je kan er ook voor kiezen om te doctoreren of om een postgraduaat te halen. De duurtijd van de opleiding en de mogelijkheden na een bachelor zijn eigenlijk heel vergelijkbaar met deze in België.

De structuur van de bacheloropleiding ziet er iets anders uit dan in België. In België, aan Odisee hogeschool, hebben wij veel verschillende OPO’s (vakken). De opleiding in Londen, aan de LSBU, bestaat uit modules. Per jaar zijn er 4 of 5 modules. De inhoud van deze modules is vrij vergelijkbaar als de vakken die wij aan Odisee krijgen.

Naast vragen die ik stelde over de opleiding zelf, stelde ik ook vragen over hoe ergotherapie hier aanzien wordt.
Ik vond het wel grappig toen ik hoorde dat ergotherapie hier eigenlijk niet zo gekend is bij het grote publiek. Ik ondervind dit namelijk ook in België. Wanneer men mij vraagt wat ik studeer en ik antwoord ‘ergotherapie’, dan moet ik vrijwel altijd uitleggen wat dit is. Blijkbaar is dit in Londen ook zo, de mensen weten niet goed wat deze job inhoudt. Wat ik wel leuk vond om te horen is dat ergotherapie hier eigenlijk wel goed aangeschreven staat. In België kunnen ergotherapeuten in verschillende settings terecht wat in Londen niet anders is. Maar ergotherapeuten kunnen hier ook terecht worden gesteld in grote bedrijven of bij ’the government’, omdat ze als ‘alround’ worden beschouwd.

Tot slot vond ik nog een verschil tussen het werken als ergotherapeut in België en in Londen. Blijkbaar werkt men in de UK met ‘degrees’. Wanneer je meer ervaring en meer kennis hebt dan krijg je een hogere ‘degree’. Bij mijn weten werkt men zo niet in België. Ik weet niet zeker of ik het goed begrepen heb wat een degree is. Daarom zal ik hierover opzoekingen doen wanneer ik terug in België ben.

Onderstaand voeg ik nog enkele foto’s toe van mijn bezoek aan de school.

LSBU heeft meerdere campussen. Op de eerste twee foto’s zie je het gebouw waar de lessen occupational therapy doorgaan.

 

Mijn week bezoeken zit erop. Ik vond dit zeker een leerrijke ervaring en ik ben blij dat ik dit heb mogen doen.

Bye!