Bezoek Nightingale en Hammerson House

Nadat mijn eerste twee dagen in Londen vrij rustig waren, startte ik op dinsdag mijn bezoeken in deze stad.

Op dinsdag 12/10/2021 bezocht ik Nightingale House. Dit is een Woon- en ZorgCentrum in het zuiden van Londen. Na een lange metro-rit van mijn hotel naar het WZC werd ik ontvangen door Rosalind Gray, het hoofd van de revalidatie. Op de foto links zie je mij en Rosalind.

Nightingale House is een WZC voor de Joodse gemeenschap. Hier wonen Joden uit verschillende landen van de wereld. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is 90 jaar. Er wonen ongeveer 124 personen. Dit zijn zowel bewoners met fysieke klachten als met dementie. In het WZC heerst een huiselijke sfeer, dit werd gecreëerd door de ergotherapeuten die er werken. Men hecht hier veel belang aan. Men hecht ook veel belang aan het holistisch beeld van de mens. Men focust niet alleen op de beperkingen van de persoon maar men brengt de persoon volledig in kaart. Hiervoor gebruikt men ergotherapeutische modellen zoals het PEOP-model.

Onderstaand voeg ik enkele beelden toe van het WZC. De linkse foto is een foto van de inkom van het WZC. Het gebouw heeft een typisch interieur welke de bewoners heel gezellig vinden. Op de middelste foto is de revalidatiezaal te zien. Hier werken zowel ergotherapeuten als kinesitherapeuten. Elke bewoner heeft recht op 2 keer therapie per week. Er kan individueel bekeken worden of men nood heeft aan meer therapie. De ergotherapeuten werken ook in de revalidatiezaal maar dit is eerder beperkt. De ergotherapeuten focussen meer op het geven van ADL-training, het afnemen van assessments zoals de MMSE en het geven van activiteiten. Dit is eigenlijk heel vergelijkbaar met de jobinhoud op stage in een WZC in België. De activiteiten die worden aangeboden zijn onder andere het onderhouden van de tuin, bakken en Franse les. Als laatste zie je op de rechtse foto een afbeelding van de synagoge in het WZC. Aangezien het een Joods WZC is, zijn de bewoners gelovig en gaan ze af en toe naar de synagoge.

Naast de activiteiten zoals bakken, de tuin onderhouden en de dieren eten geven worden er regelmatig concerten gegeven in het gebouw. De zaal waar de concerten plaatsvinden zie je op onderstaande foto (links). Er zijn tal van ruimtes in het gebouw waar de bewoners kunnen samenkomen. Op onderstaande foto (midden) zie je de bibliotheek.

Tot slot zag ik in het WZC iets heel interessant die ik zou willen meenemen in mijn eventuele latere werkveld. Het Nightingale House heeft een gesloten afdeling voor personen met dementie en naast elke kamer hangt er een glazen kastje (zie foto rechts). Op de foto staat een leeg kastje omdat ik omwille van privacy redenen geen andere kastjes mocht fotograferen. De kastjes zijn bedoeld om foto’s of voorwerpen die herinneringen oproepen bij de bewoners uit te stallen. Dit is een houvast voor de bewoners met dementie. Deze mensen kunnen cognitief niet goed meer functioneren. De kastjes bieden een veilige plaats voor hen.

Het vervolg van dit bericht wordt in een volgend bericht geplaatst op deze blog.