Week 4, 5 en 6

Hallo, wij leven nog!

De tijd vliegt en wij genieten steeds meer en meer van het goede weer 🙂 We mochten de laatste weken steeds meer therapieën bedenken en geven, natuurlijk nog steeds met hulp van onze stagementor aangezien de taal nog steeds een grote barrière is. In Centar Silver wordt er een nieuw assessment uitgetest, namelijk EASI of Evaluation in Ayres Sensory Integration. De EASI meet sensorische perceptie, posturale, ucculaire, bilaterale, motorische integratie, praxis en sensorische reactiviteit. De EASI-tests zijn ontworpen voor kinderen tussen 3-12 jaar. Voor dit assessment moet je een certificaat hebben om het te mogen afnemen maar wij mogen het ook eens ervaren en uitproberen bij onze volgcliënten. We beginnen ook steeds meer een band te scheppen met de kinderen wat het heel leuk maakt. We voelen ons hier ook heel welkom, zowel door de kinderen als het personeel.

Vele kinderen hebben de therapiesessies afgezegd tijdens de krokusvakantie of lieten niets weten. Aangezien de sessies niet verplicht en gratis zijn, voelen sommige ouders hun niet verplicht om dit te melden. Wanneer er geen kinderen aanwezig zijn kunnen we altijd een wandeling maken rond het centrum, wat het wel goed maakt!

Voor de rest bestaat onze vrije tijd uit sporten, schoolwerk, koffietjes gaan drinken, etc. Dit weekend (12/03) zijn we naar Samobor, een stadje 20 km verderop van Zagreb, gegaan. Het bijna 1000 jaar oude stadje ligt op één van de heuvels van het Žumberak gebergte. Dit is de ideale plek voor iedereen die de drukte van de stad Zagreb wil ontvluchten. Je kan hier wandelen door de straatjes en lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. De stad kent veel lokale specialiteiten en daar zijn ze héél trots op. Over de hele wereld komen mensen naar Samobor om het gebakje kremšnita te proeven. Dit bestaat uit bladerdeeg en banketbakkersroom. Het is een speciaal recept dat al generaties lang wordt doorgegeven. Dit moesten wij natuurlijk proeven.

Groetjes Yana en Tsai xx