Einde stage

Lieve lezertjes,

Hier zijn we weer, onze laatste blog, wat is de tijd voorbijgevlogen! Onze laatste twee weken hebben we met volle teugen van genoten, zeker met dit lenteweer! Wat gaan we de zon missen.

Week 7 hebben we even de instagrampagina van Ergotherapie_Odisee overgenomen, daar kunnen jullie ook een kijkje op nemen en indien jullie nog vragen hebben, mogen jullie ons contacteren. Tijdens deze week was er in Zagreb een Festival svjetla aka lichtfestival. Hier kunnen mensen doorheen de stad Zagreb wandelen en op verschillende plaatsen iets bezichtigen.

 

In ons voorlaatste weekend zijn we naar de zee geweest, en wat een mooie ervaring. Kroatië is bekend om zijn lange kust aan de Adriatische Zee. Wij zijn naar Rab geweest, een klein eilandje dat ook bekend is als het ‘happy island’. Rab is een zeer mooi eiland, maar veel winkels en restaurantjes waren gesloten omdat het nog geen hoogseizoen was. Hierdoor was het wel zeer rustig en aangenaam om te ontspannen en kon men foto’s maken van het mooie uitzicht, wandelingen maken langs de kleine straatjes en de zee, luisteren naar de vogeltjes, puur genieten dus.

Opeens stond onze laatste stageweek voor de deur. Deze hebben we gestart met een bezoekje aan de Botanische Tuin in Zagreb, maar wij waren iets te vroeg. Alles stond in bloei of begon te bloeien, deze zal dus best te bezoeken zijn in de zomer. We hebben nog een typisch Kroatisch gerecht geproefd, genaamd Štrukli. Dit is een traditioneel heerlijk gerecht dat gemaakt wordt van bladerdeeg gevuld met hüttenkäse en crème fraiche.

Als laatste stageopdracht hebben we een presentatie mogen doen voor de ergotherapeuten in het centrum waarin we een samenvatting moesten geven over wat we allemaal geleerd hebben in die negen weken, wat veel was ;)). En opeens moesten we afscheid nemen van de therapiehonden, het personeel, de ouders en belangrijkste van al: onze stagementoren en de kinderen…

Als afsluiter / laatste avondmaal zijn we natuurlijk bij ons favoriet restaurantje gaan eten, Nokturno :))

Dit was het dan, dankjewel om ons avontuur te volgen!

Laatste kusjes

Yana en Tsai