Op de radio!

Hallo!

De voorbije weken ging alles volgens de Nicaraguaanse normen.. Alles op het gemakje, en als er al eens een les wegviel of op een andere plaats doorging dan werd dat niet gecommuniceerd.. Maar dan gaven we onze medestudenten een lesje Engels (en leerden we zelf ook nog wat Spaans bij). We hebben al heel erg veel geduld en flexibiliteit moeten uitoefenen. Maar ja.. deel van het avontuur zeker?

Aangezien wij hier hetzelfde niveau hebben als het 5de jaar (laatste jaar) en wij ook vaak les hebben met het vierde jaar mogen wij ook af en toe die leerlingen evalueren als zij test hebben.

Deze woensdag werden we voor een uurtje beroemd! We werden uitgenodigd in het radioprogramma van Edwin en Jairo bij radio music box, de radiozender van de universiteit. Ze stelden ons vragen zoals: wie zijn jullie, wat doen jullie hier, wat vinden jullie van de optometrie hier in Nicaragua, … We sloten ons bezoekje af met 3 Nederlandstalige nummers aan te vragen, om België toch een beetje naar hier te halen.

De laatste dag voor de Semana Santa (paasvakantie) kregen we les van een vertegenwoordiger van Essilor. Wij dachten dus vooral info te krijgen over brillenglazen, maar nee.. Een hele voormiddag basis optometrie die beter past in het 1ste jaar. De test op het einde van de dag konden we dus met gemak in het Spaans oplossen!

In de Semana Santa is het unief dicht dus we gaan er gebruik van maken om wat rond te reizen en aan onze bachelorproef te werken.

Groetjes