Fedasil: week 6 en 7

Heyy, hier ben ik weer met nieuws! 

Gedurende mijn stage probeer ik deel te nemen aan overlegmomenten. Ik probeer deel te nemen aan het animatie overleg waarbij we over verschillende activiteiten spreken. Hierbij deel ik de noden van de bewoners met het team zodat ze hierbij ook rekening kunnen houden voor het vervolg. Ik neem steeds elke morgen deel aan de briefing, dit omdat het voor mij belangrijk is om up to date te zijn van wat er gebeurd.  

Ik vind het belangrijk om met het team te overleggen en delen, het is belangrijk zeker in een opvangcentrum om op de hoogte te zijn over wat er gebeurd maar ook om elkaar te helpen, men kijkt op verschillende manieren naar problemen of gebeurtenissen en dit vind ik juist belangrijk om het te kunnen delen. 

Vrouwenclub 

Samen met de vrijwilligers hebben we met vrouwenclub een gezellig moment gehouden. Hierbij hadden we heel wat materiaal rond het thema herfst gebruikt. Hierbij hebben de vrijwilligers ook gewerkt aan de Nederlandse taal.  

Creatieve therapie met de kinderen.  

Samen met de kinderen hebben we met verf, sponsen en penselen gewerkt. Het was een groepstherapie. De bedoeling was dat ze met elkaar kunnen omgaan, lief zijn tegen elkaar, elkaar helpen, het materiaal met elkaar delen en de afspraken die werden gemaakt worden gevolgd. Dit was mooi om te zien omdat ze allemaal verschillende leeftijden hebben, maar ze hebben elkaar goed geholpen, ook al was het niet altijd makkelijk.  

Volwassenen 

We hebben op donderdag weer een sportief moment gehouden met de bewoners, het was leuk, ze waren heel gemotiveerd en deden goed mee. Het is een moment waarbij ze al hun problemen konden loslaten en genieten van het moment. Het zorgt ook voor ontspanning. Bij deze activiteit kreeg een van de bewoners de leiding en kon ze zelf de activiteit leiden. Dit vond ze leuk en ook belangrijk voor haar. Ze toonde de oefeningen en corrigeerde als het nodig was.

Ik hou jullie op de hoogte voor het vervolg 😁

Salma Tafahi