Werkervaring

De laatste weken waren nogal speciaal. Dit waren weken waarbij er vaak slechts 3 dagen stage was. Dit door omstandigheden zoal feestdagen en verplichte lesdagen. Deze weken heb ik als weinig productief ervaren. Dit omdat ik door deze korte weken veel minder heb kunnen doen op stage. Zo zijn de sportactiviteiten op externe locatie vaak niet doorgegaan. Zijn er individuele begeleidingen weggevallen en heb ik veel minder contact gehad met de bewoners. Maar buiten het wegvallen van activiteiten, zijn er ook veel verschuivingen geweest in het programma. Er was geen vaste structuur meer aanwezig in mijn activiteitenschema. Dit vind ik enorm jammer. Zeker omdat er hierdoor veel minder bewoners aanwezig zijn op de activiteiten.

De komende weken zijn wel weer “normale” stageweken. Hier ga ik alvast proberen om mijn structuur weer op te bouwen. Zelf heb ik ervoor gekozen om mijn uren te veranderen. Ik werkte van 08u00 tot 17u00. Echter had ik het gevoel dat er pas rond de namiddag meer bewoners deelnamen aan de activiteiten. Ik moest steeds weg, als er veel volk aanwezig was. Plus het feit dat ik in de ochtend steeds op de bureau was. Ik maakte wel al het voorbereidend werk al maar deed niets met de bewoners. Dit frustreerde me enorm. Ik ben iemand die graag veel doet en veel wil betekenen voor de bewoners, dit kan niet vanop een bureau. Daarom heb ik gekozen om vanaf nu te werken van 11u00 tot 19u00. Door deze verandering bereik ik meer bewoners. Ik ervaar dit dus zeker en vast als een positieve verandering.

Voor de rest loopt het contact met de bewoners nog steeds zeer vlot. Ik probeer zo goed mogelijk de activiteiten af te stemmen op de noden van de bewoners. Dit lukt me wel aardig. Ik begin met volle moed aan de laatste 3 weken en hoop nog veel te kunnen betekenen voor de bewoners maar ook voor het asielcentrum, Fedasil. Zo hoop ik bepaalde activiteiten vast in hun programma te implementeren. Zodat andere bewoners, als ik hier niet meer ben, hier ook van kunnen genieten.

Groetjes
Frone