Hannah en Margot in Zagreb

Familieweekend Hannah

In week 5 kwam de familie van Hannah op bezoek. Vrijdag hebben we de stad bezocht en hebben we de must see’s en do’s gedaan.

In de namiddag hebben we het Museum of Illusions bezocht, dit is een museum met een expo van optische illusies en ‘slimme speelruimtes’ met games en puzzels 🎲🀄. Het is interactief, je kan er zelf ondervinden en ontdekken wat het een super leuke ervaring maakt.

 

Om de dag af te sluiten zijn we een cocktail gaan drinken in de OUT Rooftop en hebben we nadien lekker gegeten in een Italiaans restaurant, lekker!! 🍸 🍽️

Zaterdag zijn we in de voormiddag naar de Dolac markt gegaan, dit is de markt (waar we ondertussen al 5 keer ofzo naar toe zijn geweest 😄) waar je alles kan vinden van fruit en groenten tot pasta en kruiden. Na research hebben we ontdekt dat deze boerenmarkt de belangrijkste handelsplaats is van Zagreb sinds 1926 waar boeren uit omliggende streken hun zelfgemaakte levensmiddelen verkopen.

In de namiddag hebben we de berg Medvednica bezocht. De top van de berg, die Sljeme wordt genoemd, bevindt zich op 1030(!!) meter. Je kan kiezen om de top via wandelpaden te bereiken maar dan ben je waarschijnlijk dagen onderweg 😅 of je kan ervoor kiezen om een kabelbaan te nemen 🚠, dit hebben wij dus gedaan en dan ben je rond de 20 minuten onderweg. Eens de top bereikt, kan je eigenlijk kiezen wat je doet. Je kan genieten van een panoramisch uitzicht over een deel van Kroatië (zelfs tot aan de Sloveense bergen), je kan er skiën, genieten van een hapje en een drankje of je kan verschillende routes nemen. ⛰️

 

In de avond zijn we naar huis gekeerd en hebben we genoten van een aperitiefje met lekker lokale specialiteiten. En nadien hebben we pizza besteld 😋.

Zondag zijn we de dag gestart met een bezoek aan de zoo, het was prachtig weer en we hebben veel dieren kunnen zien 🐻. Jammer genoeg is de vogelgriep nog steeds aan de gang en hebben we de meeste vogels weer gemist.

 

In de namiddag hebben we een grote wandeling gemaakt in het Maksimir park, we hebben nieuwe wandelpaden ontdekt en we hebben genoten van mooie uitzichten ☀️🌳.

Om even uit te rusten hebben we een stop gehouden in het kattencafé en genoten van een lekker drankje (en de katten 🐱).

Om het weekend af te sluiten zijn we gaan eten in een restaurant waar ze lokale en traditionele gerechten serveren aan topkwaliteit!