Hannah en Margot in Zagreb

Week 8

Bok allemaal!

Onze voorlaatste week is van start gegaan!

Dinsdagvoormiddag zijn we terug naar het weeshuis geweest. We hebben 2 baby’s van 6 en 7 maanden gestimuleerd om te zitten en te kruipen, dit door hun voorwerpen aan te bieden rondom hun zodat ze hier door aangetrokken worden en de bewegingen maken tot kruipen. Dan hebben we ook 2 kindjes begeleid met ADHD en dyspraxie door hun een parkour te laten uitvoeren waarbij ze het juiste diertje moesten gaan halen en dit moeten terugbrengen naar de start.

 

 

 

 

 

 

In de avond hadden we een reden om te klinken 🍾🥂, we hebben namelijk een goede eindevaluatie gehad!! (we hadden dit nu al gepland aangezien deze week en volgende week druk zijn)

 

 

 

 

 

Woensdag hebben we de EASI verdergezet en hebben we de testen Tactile Perception of Shape ✋ en Proprioception: Joint Position 🚶‍♀️ afgenomen.

 

Donderdag hebben we een groot deel van de testen verdergezet: Postural control 🧘‍♀️, Balance 🤸‍♀️, Ocular: motor & praxis 👀, Bilateral integration 🙌, Nystagmus 👀, Praxis: positions 🙎‍♀️ , Praxis: sequences 🔢, Praxis: following directions ⬆️⬇️ en Praxis: ideation 💡. Dit duurde dan ook heel lang maar daar werden we voor beloond!

 

 

Zoals gewoonlijk hadden we donderdag onze therapie. Samen met een kindje hebben we tekeningen voor elkaar gemaakt waarbij we konden werken aan het bimanueel handelen 🙌.

Vrijdag hadden we onze vrije dag en zijn we de prachtige Plitvicemeren gaan bezoeken 🏞️. Dit ligt in het oudste en grootste nationaal park van de Republiek Kroatië. Doordat het volledig tussen de bergen ligt, maakt dit het nog mooier🤩!

Nadien zijn we nog eens Rijeka gaan bezoeken. We wilden graag de zon zien ondergaan in de bergen en hiervoor waren we net op tijd 🌊🌄.

In het weekend vond het lichtfestival van Zagreb plaats en uiteraard zijn wij hier een kijkje gaan nemen. Het is bedoeld om de lente te verwelkomen en om goede emoties en positieve energie te krijgen 😀. Het is een combinatie van kunst, design, spektakel, entertainment en architectuur en dit allemaal door magische lichtinstallaties en indrukwekkende projecten. ✨ Spectaculair!!