Praktische zaken…

Hallo allemaal,

Eerste bericht op deze blog waarmee we jullie wat op de hoogte willen brengen van de praktische zaken van onze Erasmus. Voor de duidelijkheid, ‘we’ dat zijn Hanne Jacobs, Sara van Haute en Evelien Meyvis, 3 laatstejaarsstudenten Optiek-Optometrie.

Nog een paar dagen en ons Hongaars avontuur kan beginnen!  Op 2 februari om iets voor 9u zullen we met z’n drieën aan boord gaan. Na een tweetal uren vliegen zal ons vliegtuig dan eindelijk landen in Budapest. Eindelijk, zeg dat wel, want we hebben er al een hele voorbereiding op zitten. Zoeken naar een verblijfplaats, vliegtickets boeken, een heleboel papierwerk invullen, taaltest, medische gegevens verzamelen (en dat in de ruime zin van het woord). Bloed laten trekken, allergietesten, een RX van de longen, kweekjes laten maken,… alles erop en eraan dus. Maar gelukkig zijn we helemaal goedgekeurd en kregen we toestemming om naar de Semmelweis University te vertrekken.

Voorlopig kunnen we jullie deze praktische zaken al meedelen:
Vertrek: maandag 2 februari 2015
Terugkomst: vrijdag 8 mei 2015
Voor bezoekjes tik je op je GPS het volgende adres in: Rottenbiller Utca. 8 (6th Floor nr. 2), 1074 Budapest

Zoals je al merkt is alles in grote lijnen geregeld, maar zoals elke Erasmus zijn er ook nog een heleboel onduidelijkheden (uurrooster, evaluatie, verloop ginder,…). De 3e februari zullen we in onze school alle nodige informatie krijgen om ons Erasmus-programma officieel te starten, spannend afwachten dus. Voorlopig zijn we dus lichtjes gespannen en onder het motto ”We zullen wel zien” bereiden we dan ook volop ons vertrek voor. Eens we daar aangekomen zijn en alles voor ons ook duidelijk zal worden, gaan we jullie met deze blog zo goed mogelijk op de hoogte proberen te houden.

Nu eerst valiezen pakken, afscheid nemen en vooral veel goesting krijgen om te vertrekken!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.