Every story comes to an end

De maand December was deze week van start gegaan, dit zorgde voor enkele aanpassingen aan onze therapieƫn. Zo kregen we te horen dat niet alle materialen meer gebruikt mochten worden voor therapie, omdat alles hier netjes en ordelijk moet zijn. Dit omdat er tijdens deze maand veel bezoek komt. Zij komen tijdens de feestdagen giften schenken aan het centrum, vandaar dat ze hier belangstelling aan willen hechten. Toen we dit te horen kregen waren we erg verbaasd en hebben we ons therapieplan moeten aanpassen.

Deze ochtend (6/12/2017) waren we aangenaam verrast. Er lag bij het ontbijt wat chocolade voor ons. Gedurende de dag zijn we meer te weten gekomen over hoe de feestdag hier wordt gevierd. Ze vertelden ons dat het vandaag Saint-Nicholas was, maar wanneer ze verkleed toekwamen, vonden wij dat het pak meer leek op dat van de kerstman. Verder hebben we nog een knuffel en wat lekkers gekregen net zoals de kinderen.

Vandaag ging ook onze eindevaluatie door met onze stagementor. Hiervoor moesten we een presentatie uitvoeren. Deze moest gaan over het werk dat we hier hebben verricht. Hierbij hebben we onze doelstellingen, therapeutische aanpak, medium, enz. meegedeeld. Deze is goed verlopen, hierdoor kunnen we met een gerust hart terugkeren naar Belgiƫ.

Voor Sien is de stage vandaag afgerond. Zij vertrekt deze avond naar Krakau met haar ouders om wat te ontspannen. Zondag keert zij terug huiswaarts. Inez zal morgen nog een stagedag lopen en vertrekt vrijdagmorgen huiswaarts.

Deze stage was voor ons een leerrijke ervaring en een echte aanrader voor andere studenten. We hebben onze grenzen moeten verleggen. Met pijn in het hart, hebben we afscheid moeten nemen van de kinderen. We bedanken het John Paul II Health Care House For Children voor deze stage en Agnieszka om ons te begeleiden.

Bedankt, om ons te volgen via deze blog.

Tot ziens,

Inez en Sien