weekend 2, 3 en 4

Even een catch up over onze weekends.

Weekend 2:

Tijdens dit weekend zijn we naar Helsinki gegaan. Dit was een aangename uitstap omdat Helsinki een vrij mooie stad is.

Bij aankomst hebben we Olivia aan het station afgezet zodat zij haar vriendin Silke kon gaan ophalen, bij de luchthaven.

Niels en Mara stapten ondertussen al wat rond om enkele delen van de stad te bekijken. Uiteindelijk hebben we 2 kerkjes bezocht (gratis ingang – dat was wel fijn) en de foodmarket. Hier wou een verkoper ons een burger met insecten aansmeren, maar we hebben dit vriendelijk afgeslagen (lees als: gezegd dat wij later terug gingen komen).

Toen Olivia en Silke aansloten, zijn we allemaal samen iets gaan eten in de foodmarket, daarna gingen we naar de kerkjes die Mara en Niels al hadden bezocht en probeerden we binnen te geraken in een kerk die omhult werd door rotsen. Helaas was het iets te laat om daar nog binnen te geraken.

Om de dag te eindigen (en om een busrit van twee uur te overleven) zijn wij in een hesburger gaan eten. Dit is de McDonald’s van Finland, dus dit moesten we toch wel een keer gedaan hebben.

Helsinki

Weekend 3:

Tijdens dit weekend is Nele op bezoek geweest.

We hebben niet echt een grote uitstap gedaan, maar zijn gaan sleeën en hebben het vooral rustig gehouden. Op zondag heeft de tutor van één van onze kotgenoten ons meegenomen naar kleine dorpjes en mooie plekken, net buiten Turku. Hier hebben wij echt van genoten, we keken vol bewondering naar de mooie landschappen. Voor de rest hebben wij vooral uitgerust van de zware stageweek en ook gewerkt voor school (ja dit lees je goed).

Weekend 4:

Weekend 4 hebben wij eigenlijk weinig tot geen uitstappen gedaan. We merkten dat 5 dagen stagelopen vrij zwaar is en dat we soms ook nood hebben aan rust. We hebben wel een lasagnefeest gehouden (dank u Olivia voor de lekkere lasagne), dus dat was gezellig.