Mara: weekend 16.03-18.03

Een kort verslagje over mijn weekend hier:

Vrijdagavond zijn wij (Olivia, Marcelina en ik) naar een volleybal wedstrijd van een liga A (hoogste klasse) gaan kijken. Dit op uitnodiging van een leerkracht van ons. De relatie hier met de leerkrachten is heel anders dan thuis. Hier spreek je de leerkrachten met de voornaam aan, mag je ze altijd op hun GSM bellen en zijn ze meer een mentor op het niveau van de student dan erboven (ik bedoel het niet slecht tegenover onze leerkrachten, maar het is heel anders).

Na eerst fout te hebben gestaan (standaard hier) vertrokken we dan eindelijk! Ik merkte tijdens de wedstrijd dat het niveau hier toch een beetje lager ligt dan in Belgiƫ, maar dat is natuurijk geen negatief punt want we zagen een heel spannende wedstrijd. Uiteindelijk verloren we met 3-2 (na 2 sets voorstaan, voor de volleyballers onder de lezers). Hier nog een foto van ons in de hele kleine sporthal ;).

Zaterdag was ik helaas ziek en moest ik de hele dag in bed blijven. Heel frustrerend, maar ik moet nog 2 weken stage (waarvan ik 1 week nog niet weet wat ik moet doen en waar ik moet zijn, want mijn stageplaatsen zijn aangepast) lopen dus ik wil zeker fris maandag kunnen starten.

Zondag was ik van plan om veel voor het school te werken en mijn kot nog eens op te ruimen, maar dan voelde Olivia zich niet goed. We zijn zelfs naar het ziekenhuis (wat een helse ervaring hier was, want in het eerste ziekenhuis wat 5 min wandelen was konden ze ons niet helpen en moesten we nog een taxi nemen naar een ander ziekenhuis) moeten gaan en hebben Laura (een meisje van de U.K) en ik heel de dag op on Olijfje zitten wachten. We mochten ook niet bij haar zitten wat echt enorm frustrerend was. Uiteindelijk bleek ze een infectie te hebben. Eind goed, al goed.