week 5-6 op stage

Niels

Het einde van mijn stage begint te naderen. Mijn eindevaluatie is gepland voor deze week vrijdag. Nu resteren er nog twee weken. De vorige week heb ik nog enkele keren de kans gekregen om groepssessies te volgen. Hierbij werd er informatie gegeven over handversterkende oefeningen en cognitieve oefeningen die de patiënten thuis kunnen doen. Dit is iets wat heel erg opvalt tijdens mijn stage in Masku. Er wordt heel veel naar de thuissituatie gekeken, en er wordt gezocht naar oefeningen die de patiënt thuis kan doen. Indien de patiënt later moet terugkomen, wordt er besproken hoe de oefeningen verliepen.

Daarnaast heb ik ook de kans gekregen om nog enkele patiënten met iets zeldzamere ziekten te ontmoeten. Zo heb ik enkele patiënten met ALS mee opgevolgd en behandelt. Daarnaast heb ik ook nog een aantal patiënten mee opgevolgd die een beroerte hebben gekregen.

Maandag heb ik enkele sessies bij de kinesitherapie gevolgd. Zo heb ik een boks training gevolgd. Dit was heel interessant om te volgen: door middel van boksen stimuleert men de beweging en bloeddoorstroming in de romp en de bovenste ledematen, traint men met bepaalde oefeningen de cognitie en de uitvoering van dubbeltaken.

Vorige week de stageplaats van Mara bezocht. Dit was heel interessant, ik heb hier veel kunnen bijleren over hulpmiddelen en aanpassingen. Zo heb ik nu enkele nieuwe concrete ideeën die ik kan gebruiken bij het adviseren van mijn eigen patiënten op neurologie.

Deze weken heb ik niets nieuws bezocht of ontdekt, ik heb heel wat gewerkt voor de opdrachten van TUAS, odisee en mijn eindwerk. Hierdoor heb ik toch de plaatselijke bib ontdekt J