WEEK 2: 27/01-4/02

27 Januari

Na de Zuid-Afrikaanse MacDonalds uit te testen, gingen we richting de haven in Waterfront voor een Sunset cruise. Met een glaasje bubbels en uitzicht op de Table Mountain was dit een perfecte avond. (We hebben zelfs dolfijnen gezien!! AaAaAaaAaaaAH)

     

28 Januari

Aangezien het weer vandaag wat minder was (aka 25° en bewolkt lol) was dit de perfecte gelegenheid om het Aquarium Two Oceans te gaan bezoeken. Hier kan je haaien, kwallen, pinguïns en nog veel meer dieren bewonderen. Erna was er nog tijd voor een terrasje, met heerlijke cocktails (voor de verandering) en kaas. De dag werd afgesloten met een prachtige zonsondergang in Sea Point en een bezoekje aan MOJO Market. MOJO is een soort van Foodmarket, waar je elke zondagavond ook een dansje kan placeren.

               

29 Januari

Na een vermoeiende stagedag nam plus-papa ons samen met Aaliyah mee naar een cricket game. Cricket is een heel bekende sport hier in Zuid-Afrika en is eigenlijk een beetje de saaie versie van Baseball. We kregen hoedjes, t-shirts en vlaggen om als échte fans te supporteren (zelfs gratis, België could never) aangezien het een belangrijke match tegen Johannesburg was. Helaas werd de match stilgelegd door slecht weer, maar desondanks was het weer een geslaagde avond.

31 Januari

Vandaag was een rustig dagje waarop we besloten te gaan shoppen in Canal Walk. De shoppingmall was zeer fancy en de foodcorner had iets weg van Times Square.

2-3-4 Februari

Vrijdagnamiddag besloten we de stageweek af te sluiten op Llandudno Beach. Tot nu toe is dit onze favoriet, aangezien je hier zorgeloos je spullen kan achterlaten tijdens het zwemmen. Zoals gewoonlijk was het water weer ijskoud, maar je moet vooral voorzichtig zijn voor de hoge golven en de sterke stroming (én vooral voor de hoge UV, want we zijn nu beide fifthy shades of red…).

Zaterdag gingen we opzoek naar pinguïns op Boulders Beach.

We sloten het weekend af met een dagje op het strand en s’avonds gingen we met de kabelbaan naar de top van Table Mountain. Op zo’n 1086 meter boven zeeniveau genoten we van het prachtige uitzicht boven de wolken.

           

Tot volgende week xx