Kopenhagen

Mijn ouders kwamen een weekend op bezoek in Denemarken. Dit was de gelegenheid om een uitstap te maken. Twee uurtjes rijden van de stad Odense ligt de Deense hoofdstad Kopenhagen. In deze blog geef ik enkele ‘Must do’s in Kopenhagen’.

Nyhavn

Als je een foto van Denemarken ziet, dan zie je negen van de tien keer een foto van Nyhavn. Langs de kade staan kleurrijke oude huizen die de haven een typisch karakter geven. De gevels zijn maar liefst 300 jaar oud. Koning Christian V liet de haven aanleggen om goederen makkelijker de stad in te krijgen. Hans Christian Andersen woonde een groot deel van zijn leven in deze haven.

 

 

 De kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin komt uit het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Laat je niet teleurstellen, het beeld zelf is slechts 1,25 meter hoog. De zeemeermin zit hier op een steen en kijkt verlangend naar de zee. In het sprookje loopt het allemaal niet heel best af voor de zeemeermin, dus het ietwat treurige beeldje is heel treffend.

 

 

Rundetårn

De Rundetårn is een opvallende toren in het centrum van de stad. De ronde toren bevat de oudste sterrenwacht van Europa, deze is nog steeds in gebruik. Niet enkel de buitenkant is bijzonder, ook vanbinnen is het bouwwerk speciaal. Je hoeft namelijk niet voor lastige trappen te vrezen, want in de Rundetårn klim je met een spiraalvormige traploze gang naar boven.

 

Het stadhuis

Het stadhuis van Kopenhagen is een groot gebouw dat het centrale Stadhuisplein domineert. Het gigantische bouwwerk werd opgetrokken in 1905 en is de thuisbasis van de gemeenteraad en de burgemeester. De toren is maar liefst 105 meter hoog en daarmee ook een van de hoogste gebouwen van Kopenhagen.

 

København Zoo

De dierentuin van Kopenhagen is 11 hectare groot en is een van Europa’s oudste dierentuinen. Er leven ongeveer 4200 dieren.

 

 

Kunst en Musea

Wil je kunst en musea ontdekken in de hoofdstad maar wil je niet in slaap vallen? Dan bezoek je best dit museum. Het Guinness World records museum heeft interactieve exposities over wereldrecords in sport, wetenschap en architectuur. Een weetje…Lego is een Deense speelgoedfabrikant!