InnoAddiction project week 2

Hej alle!

Week twee van het InnoAddiction project is inmiddels achter de rug! Deze week stond in het teken van de thema´s ´pitchen´ en ´idea generating´.

Maandag 13 februari kregen we een workshop over pitchen. Wat, hoe, waarom en wanneer? Een pitch is een kort verhaal of presentatie waarmee je een doel wilt bereiken. Het liefst wil je dat de andere partij laaiend enthousiast wordt van jouw verhaal. Het doel kan van alles zijn: van het binnenslepen van een opdracht tot je collega overhalen om met jouw idee aan de slag te gaan. In ons geval waren we aan het oefenen om de projectowners te overtuigen van ons idee/ onze oplossing.

Dinsdag 14 februari maakten we kennis met de term idea generating. Dit gebeurde in de vorm van een workshop, waar er allemaal verschillende methodes werden uitgelegd om tot een idee te komen. Na de theorie mochten we als groep 1 methode uitkiezen en ermee aan de slag gaan. Mijn groep koos voor ´the brain writing method´.

Brainwriting Methode is een groepsgestructureerde brainstormtechniek gericht op het ondersteunen van innovatieprocessen door het stimuleren van creativiteit. In het kort komt het erop neer dat een groep deelnemers onder leiding van een moderator binnen 5 minuten 3 ideeën moeten opschrijven op een notitieboekje. Iedere deelnemer geeft zijn notitieboekje door aan het teamlid dat rechts van hem zit. Het resultaat na 6 rondes is 108 ideeën die in 30 minuten zijn gegenereerd. De techniek wordt toegepast in verschillende sectoren, maar vooral in het bedrijfsleven, marketing, design en schrijven. In alledaagse situaties uit het echte leven kan de techniek ook worden gebruikt.

Door deze methode toe te passen hadden we HET eindelijk gevonden, een idee waar al mijn teamleden achter stonden! Nu nog concretiseren en uitvoeren… TO BE CONTINUED 😉

Farvel,

Estelle