Achtste week hier in Madrid

Hallo iedereen!! Welkom op mijn nieuwe, en toch wel optimistischere blog van de week!
Zoals jullie misschien al gelezen hadden was ik vorige week weer ziek en heb ik hierdoor mijn stage niet kunnen beginnen. Gelukkig was ik tegen donderdag al beter en vrijdag volledig genezen! In de avond ben ik dan naar een internationale activiteit gegaan, die ik gevonden heb op de Guruit app. Dit is een leuke app waar je veel activiteiten kan vinden voor internationale studenten, vaak ook volledig gratis. Het was super leuk ook mensen van andere landen te leren kennen (naast al die Belgen in mijn klas), maar ik ben niet lang gebleven aangezien ik net ziek was geweest. Zaterdag heb ik wat voor school geweest en in de avond was ik even naar Bule Bule met een vriendin van mij en haar kotgenoten, super tof!

Geen beschrijving beschikbaar.

Zondag was alweer een rustige dag. Eerst een kleine wandeling gaan maken in het Retiro park en daarna churros gaan eten met mijn vrienden. In de avond optijd in bedje want het was tijd voor stage!
Maandag begon ik met mijn eerste dag stage! Ik had stage van 9u tot 15u. Raar genoeg heb je hier in Spanje dan geen pauze, aangezien zij vaak pas lunchen rond 15u, dit zal nog even wennen worden! Ik heb vooral geobserveerd. Mijn stagementor heeft zelf in Engeland gewerkt voor meer dan 2 jaar en kon dus goed Engels, dit komt in Spanje normaal gezien niet veel voor! Het was wel handig om te communiceren, wanneer ik iets niet verstond wou ze dit dan ook altijd in het Engels even voor mij uitleggen. In de neurologie-afdeling wordt er vooral gewerkt met CVA-patiënten. Het gaat hier over chronische CVA patiënten. Bij twee patiënten oefenden we transfers en uit- en aankleden en bij twee andere hebben we vooral gefocust op sensibiliteit en fijne motoriek. Bij de twee laatste patiënten ging het vooral om het reduceren van spasticiteit en werden er oefeningen gedaan om deze te reduceren. Na stage was het tijd om afscheid te nemen van een kotgenoot, want zij ging terug naar Japan.. Klein feestje dus!!
Gisteren had ik stage van 10u tot 14u. Het is hier vrij normaal in Spanje rond 9 of 10u te beginnen werken, tranquilo!! Mijn stagementor is ziek en ik liep dus stage bij iemand anders. Ook een heel lieve vrouw, maar zij sprak ALLEEN Spaans, geen Engels. Het was dan ook wat zoeken naar hoe we elkaar konden verstaan, maar met wat geduld en wat gebaren, lukte dit zeker ook. We werkten met patiënten met spasticiteit en ook een patiënt met hypotonie en gingen vooral normale bewegingen stimuleren, opnieuw werd er rond sensibiliteit gewerkt door bijvoorbeeld het gebruik van een tandenborstel.
Vandaag had ik eerst een uur stage, ik begon om 11u (opnieuw, dit is hier heel normaal). Dit uur werd gespendeerd in de trauma-afdeling waar we een dynamische spalk maakten voor een patiënt wiens ruit had ingeklopt met zijn hand en hierdoor een spier- en peesletsel had opgelopen. Hierna had ik les ACAI, waar we werkten rond movement en hoe belangrijk het is om geest en lichaam samen te zien en te erkennen. Daarna volgenden er nog 2 uur stage waar ik watertherapie observeerde. Er werd hierbij vooral gewerkt aan bekken-benen dissociatie en stabilisatie van de pelvis. Vanavond verwen ik mezelf nog met een zelfgemaakte pizza en jullie horen opnieuw van mij, volgende week!
Adios guapos!!
Saar