Tiende week in Madrid

Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden om een weekje over te slaan, maar ter mijn verdediging, de laatste twee weken hebben er vrijwel hetzelfde uitgezien hier. Twee weken lang volgde ik nu stage aan het IRF. Hierbij heb ik vooral geobserveerd, alsook suggesties gegeven voor bepaalde therapieën, die de ergotherapeut dan vervolgens zelf uitvoerde met de cliënt. We doen hier vooral aan het stimuleren van sensibiliteit van de vingertoppen, verbeteren van evenwicht en postuur, dit kan ook door watertherapie te geven, super interessant! Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van apparatuur, spelletjes om bijvoorbeeld staan of stabiliteit boven de pelvis te stimuleren. De digitale spelletjes zorgen vaak voor veel motivatie! Ik sta meestal op de neurologie afdeling, maar soms ook op de trauma-afdeling. Hier heb ik al twee maal mogen meehelpen aan het maken van een op-maat-gemaakte spalk voor een patiënt. Ik leer veel bij over handrevalidatie en de pathologieën die hierbij bestaan. Hier een aantal foto’s van het ergolokaal.

Geen beschrijving beschikbaar.Geen beschrijving beschikbaar.Geen beschrijving beschikbaar.Geen beschrijving beschikbaar.

Naast de behandelingen worden er elke vrijdag ook assessments gedaan. Een voorbeeld hiervan is de nine peg hole test. Dit om nieuwe patiënten al dan niet toe te laten tot het ergotherapeutisch aanbod, of door te verwijzen naar een andere professional. Het weekend heb ik alweer gespendeerd met vrienden en feestjes, alsook het bezoeken van het Retiro park, like always 😉
Tot de volgende keer!!
Kus Saar.