Week 1

Moikka!

We zijn ondertussen al een week in Turku. Maar we hebben zeker niet stil gezeten.          Zoals onze voorspelling in onze laatste post, is de sneeuw snel gekomen. Het mooie sneeuwtapijt is helaas niet lang blijven liggen. Maar warm hebben we het zeker niet bij een temperatuur van -5°C.

Deze week hadden we ook onze eerste lessen. We volgen 2 vakken. ‘Get Finternational’ en ‘Finnish for exchange students’. Vanaf volgende week start ook onze stage.

Silke begint haar 4 weken stage in Salo en Elien begint eerst met een week projectwerk.

Deze week hebben we genoten van wat vrije tijd. Zo gingen we naar een studentenfeest voor Erasmusstudenten waar we onze eerste patch kregen. De Finse studenten dragen namelijk allemaal een overal met de kleur van hun studierichting. Deze versieren ze met patches van verschillende evenementen. Verder hadden we een pizza-avond op kot, hebben we de sauna uitgetest, hadden we een uitstapje naar Ikea, zijn we gaan schaatsen en hebben we genoten van het mooie bevroren landschap.

Aurora Boralis, het Noorderlicht. Elke student hier wil het graag zien. Deze week was een goed moment om het te zien, want je kan het ook zien in het Zuiden van het land. De weersomstandigheden waren gunstig en we hebben dan ook onze kans gewaagd. Helaas heeft de zoektocht niet veel opgeleverd buiten een gezellige avond dan.

Het is ook heel leuk om te gaan eten in de studentenrestaurants. Een maaltijd kost hier slechts €2,95. Best een goeie deal voor lekker eten 😉

Funfact: Verdieping nul bestaat hier niet.

Moi Moi!!