Week 11: Laat de vakantie beginnen

Halloooooo!!

Wawww eindelijk vakantie. Natuurlijk wil ik ten volste genieten van de laaste weekjes hier en van mijn vrienden.

Maandag 14/11

Het weer begint zoooooooo goed te worden amaai. Op maandag zijn naar Camps Bay gegaan om te genieten van de zon en het goeie weer. Het water is wel heel koud omdat het nog niet voldoende opgewarmt is. Mijn vrienden gaan er soms in maar ik wil nog niet haha. Jammer genoeg was maandag ook tijd om dag te zeggen. Iedereen begint geleidelijk aan naar huis te vertrekken. We zijn daarom samen gaan lunchen met Natalie, die vertrekt, en haar huisgenoten. Het was in een restaurantje aan de kust van Camps Bay. Het was een goeie afscheid voordat ze terug vloog naar de VS. Natuurlijk zijn we daarna terug gaan liggen aan het strand met een klein muziekje, een drankje en gezellige babbeltjes. In de avond zijn we in Observatory gaan eten in ‘Trenchtown’. Het is een lokale restaurant die populaire is voor zijn deals. Op maandag was de deal 100R voor pizza en drank à volonté. Dit is ongeveer 5 euro voor zoveel pizza en drankje als je wilt voor de rest van de avond. Geweldige deal dus!

Dinsdag 15/11

Op dinsdag ben ik mee met twee vriendinnen, Morgan en Laura naar hun stageplek geweest. Het heet ‘GAPA’ of ‘Grandma’s against poverty and aids’. Het is een organisatie in een township, de arme wijken van Kaapstad, die gefound is door verschillende oma’s. Wat de oma’s doen is dat ze  andere oma’s onthalen en geven hun een dagelijkse bezigheid. Ze zingen, bidden, leren breien, koken … De verantwoordelijke is een jonge ergotherapeut die de oma’s wil empoweren en hen dagelijkse bezigheden geven. Hiernaast biedt GAPA in de namiddag ook opvang voor kinderen. De kinderen van de township kunnen naar GAPA gaan om te spelen en hierna hun huiswerk te maken. Deze organisatie heeft veel mooie doelen maar de organisatie is nog in babyschoenen. Ze hebben nog wat tijd nodig om al hun doelen te kunnen streven. Ik heb het geluk gehad te mogen spreken met de ergotherapeut daar. Ze heeft me verteld over haar parkour als ergo, haar uitgangspunt bij GAPA en wat ze in de toekomst zou willen bereiken. Het was een zeer leerrrijke dag. Het was geweldig om de oma’s te zien zingen, de oma’s te helpen en mee te eten. Na GAPA was het eindelijk tijd!! MIJN NIEUWE IPHONE WAS ER!! Na 2 weken zonder gsm, was ik blij dat mijn iphone eindelijk aangekomen was. Dankzij de Icloud kon ik dan ook meteen al mijn foto’s terugkrijgen. Later in de avond ben ik gaan eten in een ethiopische restaurant dicht bij mijn huis. Hierna was het tijd voor ‘Trivia Night’ in armchair. Dit is elke dinsdagavond. Je kan je inschrijven met vrienden en er zijn veel verschillende teams. Het thema van de avond was ‘New York’. Er waren natuurlijk ook andere vragen. Ik was in de team ‘Daisy’s fault’ met Reyna, Daisy, Ashley, Jens en ik. Om de avond goed af te sluiten: WE WAREN GEWONNEN!!! Super leukkk!! We kregen hierna ook een drankbon van Armchair voor 200R. Heel gezellig dus.

 

Woensdag 16/11

Woensdag was een girlsday!! Ik ben eerst gaan lunchen in Happy Boy Caffe. Ik weet niet meer of ik dit al had gezegd, maar ik ben in de grote vakantie ook naar Kaapstad geweest met mijn familie. Toen hadden we een hostest waar we verbleven. Het was een geweldige dame en mijn ouder en ik zijn goed bevriend geraakt met haar. Daarom gingen Gail en ik dus samen eten om elkaar na 3 maand eens terug te zien. In de nammidag gingen Laura, mijn roomie en beste vriendin, en ik  naar Seapoint. Hier zijn wij onze nagels gaan laten zetten. In België doe ik dit normaal niet omdat het duur is en als ergotherapeut is dat ook niet echt handig. In Cape Town is dit heeeel goedkoop en dus de perfecte plek om het te doen. In de avond ben ik gaan eten in Ferdindando. Dit is een populaire pizza restaurant in Observatory.

Donderdag 17/11

Op donderdag zijn Max en ik naar Waterfront gegaan. We zijn gaan cadeaushoppen in V&A voor onze families. Omdat het een weekdag was, waren er niet te veel mensen dus het was perfecte dag hiervoor. We zijn ook naar locale souvenirshops geweest. Hier waren grote standbeelden en traditionele objecten. Grappig genoeg hebben we hier ook Kuifje teruggevonden. Ik wist niet dat hij een internationale beroemdheid was. Na V&A ben ik in de avond naar de Galileo Open Theather gegaan in Kirstenbosh. Ze speelde de hele week verschillende films op een groot scherm in deze botanical garden. We zagen de zonsondergang en hebben genoten van een goeie film. Na de film was ik weer te vinden in Armchair voor de donderdagse karaoke avond met Suvali, Ashley, Daisy en Reyna. Het was een leuke avond en onze stembanden werden zeker goed gebruikt. Na Armchair gingen we naar Claremont, dit is ongeveer 10 min van Observatory, om te gaan dansen in Boogie.


Vrijdag 18/11

Wat een dag!! Op vrijdag ben ik iets gaan doen dat ik al zolang wilde: namelijk paragliden. Het paragliden is heeel populaire in Cape Town. Normaal gezien gebeurt het vanuit Signal Hill maar omdat de wind anders was die dag, ben ik gaan paragliden vanuit Lionshead. Het was een fantastiche en geweldige ervaring. Je ziet en kijkt naar het prachtige uitzicht. Je bent ongeveer 20 min in de lucht aan het vliegen met iemand achter je. Je babbelt, neemt foto’s en kijkt naar al het moois dat deze stad te bieden heeft. Op vrijdagavond zijn we met mijn hele vriendengroep gaan eten op Kloofstreet. Kloofstreet is één van de chique straatjes van Kaapstad. We hebben ons allemaal mooi opgemaakt en genoten van een lekker dinnetje. Het was het laatste weekend met ons allemaal samen omdat er maandag een paar naar huis gingen. Het was ergens du ook een beetje verdrietig. Na ons etentje zijn we nog rustig iets gaan drinken en een beetje gaan feesten.

DCIM100GOPROGPAA9772.JPG
DCIM100GOPROGPAC9796.JPG
DCIM100GOPROGPAF9909.JPG
DCIM100GOPROGPAF9909.JPG

Zaterdag 19/11

Alweer een mooie dag in Kaapstad. Zo’n warme zon, vraagt naar POOLPARTY!! In één van de huizen van rentaroom is er een zwembad. We zijn met zijn allen naar daar gegaan om te zwemmen, te zonnen en te genieten. Een van mijn vrienden had daar een DJ set gekocht en was muziek aan het spelen voor ons. Wanneer ik iedereen zo zie, begin het tot mij door te dringen dat mijn tijd hier bijna gedaan is. Ik heb zo een geweldige vrienden gemaakt en ik vind het jammer dat ik ze bijna moet verlaten. Zaterdagavond was het natuurlijk weer feestdag. Ashley was bijna jarig en wilde graag met ons vieren. Het was een lange, late en zeeeer leuke avondje.

Zondag 20/11

Op zondag zijn we naar Llandudno beach geweest. Dit is een strand waar ik nog nooit geweest was. Het was verder gelegen aan de westkust, zo’n 30 min rijden van Observatory. Het is een meer afgelegen strand maar een heel mooie. We hebben een kasteel van zand gemaakt, een put om water te vinden, en mezelf begraven. Het was een grappig en rustige zondag. Het was natuurlijk ook het begin van het WK!! We zijn dan maar snel op tijd naar huis gegaan om de beginnende match te kunnen zien. In de avond hebben we ‘Quiplash’ gespeelt. Het is een gezelschapspel waar je elke second dood moet lachen. Duidelijk een goed einde van de week.

Zoals jullie kunnen lezen, ben ik dduuuuuuidelijk aan het genieten van de vakantie.

Tot snel waar ik jullie vertel over mijn allerlaatste week hier in Cape Town.