Week 13: Zuid-Afrika – België

Laatste keer een hallo aan iedereen.

Dit zijn de allerlaatste twee dagen hier in Kaapstad. Ik ga eerlijk zijn dat ik het moeilijk heb met het feit dat ik moet vertrekken. Ik heb hier zo veel geweldige herinneringen en vrienden, dat het moeilijk gaat zijn om het te moeten los laten.

Er was nog één laatste ding dat ik wilde doen voor dat ik naar huis vertrok. Dat is lionshead hiken. Ik zeg al 3 maand dat ik het ga doen, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Maandag ochtend ben ik dus vroeg opgestaan om lionshead te gaan hiken. Om 8 uur stonden Gail en ik aan de voet van lionshead om naar boven te gaan. Het was een extreme warme dag en het was al 23 graden om 8 uur. Naar boven gaan duurde anderhalf uur. In het begin was het wandelpad makkelijk maar daarna waren het gewoon helemaal stenen en je moest precies zelf zoeken waar te wandelen. Er waren ook momententen waar je gebruik moest maken van touwen om naar boven te klimmen. Het was redelijk eng maar wel heel leuk. Het uitzitch tijdens het wandelen was prachtig. Aan de top geraken is een van de beste rewards dat je kan hebben. Je hebt zicht op heel Cape Town, echt geweldig mooi. Toen we naar beneden gingen, was het al rond de 25 graden. Bijna heel de weg was in de zon en mijn water was ondertussen al helemaal verwarmd. Na een uur waren terug beneden. Ik was super trots op mezelf dat ik eindelijk op lionshead ben geweest.

Hierna ben ik met mijn roomies Rachel, Laura en Max naar het strand gegaan. Ondertussen was het al 30 graden, dus moesten we wel een laatse beachday hebben. We gingen naar Klifton Beach, dat is dichtbij Camps Bay. Voor een maandag, was het strand echt helemaal vol. In de zon zitten was brandend warm maar gelukkig hadden we een parasol om onder te schuilen. Het was een heel gezellige nammidag aan het strand. In de late nammidag gingen we naar Waterfront. Buiten op een groot scherm was er een WK match bezig. Wij zijn hier bij gaan zitten en hebben de match gevolgd van Brazilië tegen Zwitserland. Na de match zijn andere roomies, Reyna en Mya, ook gekomen. We zijn dan in een visrestaurantje aan Waterfront gaan eten. Toen we terug thuis waren hebben we gespeelt op de nintendo switch en veel gelachen. Het was echt een perfecte laatste dag om te hebben.


Op dinsdag was dan de dag om te vetrekken. Ik moest pas om 21 uur vertrekken naar de luchthaven, dus ik had nog wat tijd. Doorheen de dag heb ik dan eindelijk de rest van mijn valies gemaakt. Ik had echt nog heel veel om in te pakken dus heb ik er toch wel enkele uren aan gezeten. In de middag, heb ik een afscheid lunch gehad met twee vriendinnen Ashley en Suvali. Later in de dag kwamen nog enkele vrienden naar mijn huis om gedag te zeggen. In de avond ben ik met al mijn roomies (mijn huis en het huis naast ons) samen een laatste keer uit eten gegaan. We zijn gaan eten in Touch of Madness. Het was mooi om de tafel zo vol te zien met iedereen en voor een laatste keer met iedereen te zijn. We zijn dan terug naar huis gegaan en heb van iedereen afscheid genomen. Het was voor iedereen wel een moeilijk afscheid. We hebben allemaal wel goed geweend. Mijn roomies waren echt de beste mensen dat ik ooit heb ontmoet. Het was geweldig om mensen van overeen de hele wereld te onmoeten en daar zo een goeie vrienschap mee te sluiten. Ik vind het verschrikkelijk om te moeten vertrekken, niet wetend wanneer ik ze ooit terug zou zien. Ik had een geweldige 3 maanden met hun en ik zal altijd aan hen blijven denken.

Het vliegveld was zeer leeg omdat het zo laat in de avond was. Natuurlijk was mijn bagage veel te zwaar omdat ik hier veel had gekocht. Alles ging heel vlot en ik moest dan nog even wachten voor de boarding. Mijn vlucht was om 00.15. Tijdens het wachten op mijn vliegtuig zat ik te wenen en de foto’s van  de afglopen 3 maand te bekijken. Eenmaal op het vliegtuig, ben ik meteen in slaap gevallen. Omdat het een nachtvlucht was, heb ik de meerderheid van de tijd geslapen en af en toe wat films gekeken. Na 11u30 op het vliegtuig, was ik eindelijk aangekomen in Amsterdam. Mijn nonkel was daar om mij te verwelkomen. We zijn samen gaan eten en daarna heeft hij mij naar huis gebracht. Ik voelde het temperatuur verschil meteen aan. Gaan van 30 graden naar 5 graden is een hele verandering. Het was dus SUPER KOUD voor mij. Na 3 maand heb ik dan mijn gezin terug gezien, het was heel raar maar natuurlijk wel leuk om ze terug te zien. Ik heb hun verteld over al de prachtige avonturen dat ik heb gehad in de afglopen 3 maand.

Dit was het dan. Mijn Zuid-Afrikaanse avontuur is voorbij. Het was één van de mooiste ervaringen dat ik al heb gehad. Ik heb de meest geweldige mensen ontmoet, een stage gehad waar ik immens uit heb geleerd en kinderen ontmoet dat ik nooit ga vergeten. Ik heb mijn Engels hard verbeterd en kennis gemaakt met verschillende soorten culturen en manieren van leven en denken. Ik ben zo dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Terug in België zijn is heel hard wennen en een deel van mij wenst dat ik nog in Cape Town was. Jammer genoeg kan niks voor altijd duren. Het was mooi zolang het duurde.

Dankje om mijn 13 weken met mij te volgen. Het was iets om nooit te vergeten.

Lots of Love,

Tifany