Week 12: En verder op vakantie

Well hiiiiii!! De allerlaatste week hier WAWWW!! Zeggen dat het een raar gevoel is, is en understatement. Ik probeer echt al deze laatste momenten goed in te nemen en van alles nog een laatste keer te genieten. Ik zal jullie eens vertellen wat ik hier allemaal heb gedaan mijn laatste week.

Maandag 21/11

De ochtend begon al goed op maandag. Er was loadshedding toen ik opstond dus ik kon niet ontbijten. Voor één van de eerste keren was de wifi ook uitgevallen tijdens loadshedding. Iedereen was in schok en wist niet wat doen. Rachel en ik zijn dan maar naar Rust gegaan, de coffeshop om de hoek van ons thuis. Ik wilde een blueberry milkshake maar door de loadshedding konden ze het niet maken. Dit is iets dat denk ik zeer vervelend is voor restaurants, cafe’s … Door de loadshedding kunnen ze regelmatig bepaalde zaken die de klanten willen niet maken, dit is eigenlijk niet goed voor hun buissness. Na een rustige ochtend in Rust, heb ik besloten om naar Kirstenbosh te gaan. Al mijn vrienden waren aan het werken dus heb ik besloten om er een solo trip van te maken. Kirstenbosh is een gigantische, en zeer populaire, botanische tuin. In Kirstenbosh zijn er ook verschillende hike trails over de bergen. Ik heb mijn muziek opgezet en ben rustig gaan wandelen. Het was heel rustgevend en het was een prachtige uitzicht. De terugweg naar huis was een heeeele bevalling. Er was aangekondigd dat er op maandag en dinsdag een ’taxistrike’ was. De taxi companies van Kaapstad gingen staken omdat ze vinden dat ze meer geld moeten verdienen. Veel inwoners, en voornamelijk de lagere klasse, gebruiken de taxi’s om zich te verplaatsen. Omdat er geen reden, gebruikte opeens veel meer ubers waardoor ik ook moeilijk aan een uber kon geraken. De normale wachttijd van een uber is van 1 tot 5 minuten. 10 min wachten is al een uitzondering en gebeurt alleen als je op verre verplaatsing moet. Ik moest nu 30 min wachten voor ik in een uber was, amaai.

Na ik eindelijk thuis was, ben ik meteen terug weg gegaan om naar Waterfront te gaan. Het was Ashley’s verjaar, een vriendin van een ander huis. We zijn met een paar andere vriendin een ‘Champagne Cruise’ gaan doen. Hier neem je een boot vanuit Waterfront en cruise je door het water tijdens de zonsondergang. Jammer genoeg was het een beetje bewolkt dus je zag het niet super goed maar het bleef prachtig. Op de boot krijg je wat glazen champagne, ze spelen leuke muziek en laten je genieten van de cruise. Hierna zijn we gaan eten in een restaurantje aan Waterfront. Een dag met veel natuur en plezier.




Dinsdag 22/11

Dinsdag was weer een rustige Observatory day. 2 gebouwen naast mijn huis, is er een lokale bibliotheek. Ik zie deze altijd maar ben er nooit ingeweest. Vandaag was dan eindelijk de dag om de bibliotheek te verkennen. De muren waren gedecoreerd met kleurrijke muurschilderijen, de kinderafdeling was zo uitnodigend en er waren veel boeken. Ik was blij dat ik eens was gaan kijken. Hierna ben ik verder op cadeauhunt gegaan voor mijn gezin. Ik wilde hen iets van Observatory geven omdat ik daar zo veel tijd heb gespendeert. In de namiddag ben ik gaan lunchen in Sonder met Reyna. Ze maken daar de beste bagel dat ik ooit heb gegeten. In de avond was het weer tijd voor een afscheid :(. Een van mijn beste vriendinnen, Morgan van de VS, moest in de avond terugvliegen naar huis. We zijn dus voor een laatste keer samen gaan eten in een gezellige schattige restaurantjes genaamd ‘Touch of Madness’. Het is een huis die is omgetoverd  is tot een resto. De ruimtes lijken dus echt op een woonkamer, eetkamer .. Het was een droevig afscheidje en het begin van nog veel te gaan.

 

Woesndag 23/11

Woensdag was een beetje een verdrietige dag om eerlijk te zijn. Na elke dag zo actief te zijn, was ik heel moe en geen zin om iets te doen. Ik begon te denken over de weinig dagen dat ik nog had en had er veel moeite mee dat ik bijna van iedereen afscheid moet nemen. Ik heb op woensdag een groot deel van de tijd in de zetel gezeten met Max een TV gekeken. Ook al lijkt het als tijdverlies, ik denk dat het even noodzakkelijk was om te zitten en te rusten na deze heel actieve ander halve week. Later in de namiddag ben ik aankopen gaan doen met Laura voor thanksgiving. Ze heeft een beetje meal prepped voor de dag erna, terwijl ik gezellig aan het babbelen was met haar. In de avond ben ik gaan eten in Canal Walk, een grote shoppingcenter.

Donderdag 24/11

WAT EEN DAG!! Donderdag was geweldig. Ik ben met Laura, Max, en Kyle naar World of Bird gegaan. Dit is zoals een zoo voor vogels en aapjes. Het is dicht bij Hout Bay dus het was zo een half uurtje rijden. In World of Birds kan je veel verschillende soorten vogels zien, sommige zijn echt in kooien en sommige vliegen wat meer rond. Er waren papagaaien, pinguins, pauwen … Er waren dus ook veel aapjes en reptielen. Het beste was dat er je op bepaalde uren echt tussen de aapjes kon gaan. De aapjes komen springen op jou, gebruik je als afstoot als ze in de bomen willen gaan, komen aan je haar … In het begin is het een beetje verschieten maar het is zo leuk. De aapjes zijn super zacht en super schattig. Het was GEWELDIGG!!

Na de aapjes zijn we terug naar huis gegaan voor Thanksgiving. Doordat ik leef met veel Amerikanen en het voor hen een belangrijke traditie is, moest dit wel gevierd worden. Het meeste eten werd gemaakt door Laura maar iedereen was verantwoordelijk voor iets zoals de drank, het dessert, de apperitieven … Het was mijn eerste Thanksgiving dus het was zeer speciaal voor mij. We zijn met ons huis en de buren en nog enkele vrienden van de andere huis, op ons dak Thanksgivingdinner gehouden. Het was super gezellig. Hierna hebben we met zijn alle ‘Quiplash’ gespeelt in de living. Iedereen was dood van het lachen. Omdat het de laatste weekend was (ja we starten de weekend op donderdag). Gingen we met zijn alle gaan feesten. We zijn naar onze laatste karaoke avond gegaan in Armchair. We zijn op het podium gegaan en hebben gezongen. Hierna zijn we verder gaan feesten in Club Paradise en Boogie. Geweldig donderdagje!!

Vrijdag 25/11

Op vrijdag zijn we met zijn alle naar Muizenberg geweest. Mijn vrienden hadden bijna allemaal een surfles gebookt. Ik kwam mee om naar hen te kijken en gezellig te zitten op het strand. Jammer genoeg was het ZO ZOOOOO winderig. De golven waren verschrikkelijk om in te surfen en iedereen had het wel moeilijk. Na het veel lachen na hoe andere surfte ben ik met Mya en Olivia naar ‘Blue Market’ geweest. Het is een marktje in Muizenberg waar ik nog nooit was geweest. Er waren eetstandjes en kleding, boeken- en juwelenstandjes. Na een beetje rond te lopen, eten en te drinken zijn we even terug naar huis gegaan om te rusten. In de avond was het WK match Engeland tegen VS. We zijn gaan kijken in een lokale bar.


Zaterdag 26/11

Op zaterdag zijn we met de roomies Reyna, Laura en Max naar de Hout Bay market geweest. Het was één van de populaire markten waar ik nog niet was geweest en die ik zeker wilde gezien hebben voor ik vertrok. Ook al was het goed weer, Hout Bay is heel winderig omdat het aan de Pacifische Oceaan. Toen we terug thuis kwamen was het alweer tijd voor afscheid. 3 van onze roomies zouden vetrekken. 2 uit Duitsland en ééntje uit Canada. Het is heel raar om het huis stil aan leeg te zien lopen. Ik heb zelf ook een beetje tijd gepakt om mijn valies in te pakken. In de avond was het dit dan: Kyle en mijn laatste weekend. Onze vriendengroep moest dan natuurlijk voor de laatste keer samen uit te gaan. Eerst waren we allemaal gezellig thuis, we speelde gezelschapspelletje en zongen liedjes. Dan zijn met zijn alle naar Village Idiot gegaan en hierna Modular. Het was ergens verdrietig omdat iedereen wist dat het de laatste keer was maar daarom moesten we er nog meer van genieten.

Zondag 27/11

Op zondag ochtends is er iets grappigs geweest: Mya was opgesloten in de WC’s. De sleutel was gebroken in het sleutelgat waardoor ze er niet meer uit kon komen. We hebben de verantwoordelijke van Rentaroom moet bellen om een nieuwe sleutel te halen om haar uit de WC te halen. Een grappige morgen dus. In de namiddag ging ik eindelijk naar Cape Point en Cape of Good Hoop. Cape Point en Cape of Good Hoop is het meest zuidelijke punt van de Kaapse schiereiland. Het was dus een goed uur rijden om daar te geraken. Cape of Good Hoop zijn de eerste Europeanen naar Zuid-Afrika gekomen. Deze twee horen bij de Table Mountain National Park en worden omringd door mooie natuur met rotsachtige bergen. Het zijn zeeeer populaire toeristische plekken. Er is ook een vuurtoren daar dat je kan bezoeken op Cape Point. Om op Cape Point te geraken kan je een kleine trein pakken voor 5 minuten als je niet naar boven wilt wandelen. Natuurlijk heb ik dat gedaan ;). Het water daar is prachtig turquoise en botst tegen de rotsen. Het is de winderigste plek waar ik ooit ben geweest. Gelukkig was het rond de 25 graden dus het was nog steeds heel warm. Het was een van de plekken waar ik nog zooooo graag naartoe wilde gaan voordat ik naar huis ging. Ik was dus heel blij dat ik ben kunnen gaan net voor ik naar huis ging. Het was prachtig en ook een leuke wandeling.

WAWWWW!! Ik ben echt alles aan het doen wat ik nog wilde doen voor ik naar huis vertrek. Ik heb deze week al enkele keer afscheid moeten nemen, het brengt mijn afscheid dichter en dichter bij. Ik heb nog letterlijk twee daagjes voor ik naar huis moet. Ik heb nog veel inpakken te doen  en veel afscheid te nemen. Al bij al was deze week alles wat ik wilde en nodig had. Ik heb al de dingen nog kunnen doen dat ik zeker wilde, veel tijd kunnen doorbrengen met mijn vrienden, kunnen genieten van de prachtige Zuid-Afrikaanse zon en nog goed kunnen feesten.

Tot snel voor de laatste blog over mijn laatste 2 daagjes.