Weekend week 2

Hey iedereen!
Na een eerste drukke stageweek was het tijd voor een welverdiend weekend. We hadden besloten om er een actieve 2 dagen van te maken en vertrokken zaterdagochtend naar Bo-Kaap met een Uber. Al onze verplaatsingen doen we steeds via de Uber app, ander openbaar vervoer is in Kaapstad niet veilig om te gebruiken.
Na wat regen in de ochtend kwamen we aan in het prachtige Bo-Kaap dat te herkennen is aan zijn kleurrijke huisjes. Bo- Kaap is een gebied met een moslimrijke gemeenschap. Er wonen voornamelijk verdere generaties van vroegere slaven. De huisjes in verschillende kleuren staan voor vrijheid.

       

Na het museum bezocht te hebben, het lokale eten te ontdekken en heel wat rond te wandelen besloten we te voet naar Waterfront te gaan. Dit is een mooi gelegen plaats aan de haven van Kaapstad waar talloze winkels, restaurants en cafés te ontdekken zijn. Na heel wat rondwandelen en zeehonden te spotten die hier rondzwemmen aan de haven besloten we een Uber terug te nemen naar ons studentenhuis in Pinelands.


Zaterdag begon de dag al vroeg voor ons. Om 9 uur s ’ochtends vertrokken we met een bood naar Robbeneiland. Bij deze boottocht zat ook en rondleiding op het eiland en een bezoek aan de gevangenis waar Nelson Mandela 18 jaar werd gevangen gehouden inbegrepen. Dit was een unieke ervaring dat we iedereen zouden aanraden om te doen als je in Kaapstad bent!


Na terugkomst met de boot gingen we nog iets eten Waterfront en konden we het niet laten om een berg op te klimmen zonder enige voorbereiding. Het prachtige uitzicht was het zeker waard!