week 3 weekend

Hi everyone, ons tweede weekend zit er alweer op!
Omdat ik (Mauro) zaterdag nog wat ziek was besloten we er een rustige voormiddag van te maken. Ik vulde deze in door aan het zwembad te liggen, regelmatig een plons te nemen en om de zoveel tijd naar het toilet te lopen ☹. Virginie besloot haar zaterdagvoormiddag rustig in te vullen door wat voor school te werken.
In de namiddag voelde ik mij al beter en besloten we naar Waterfront te gaan. Hier ontdekten we een reusachtig winkelcentrum (Victoria Wharf Shopping Centre), waar ik een Afrikaans masker kocht als souvenir. Het winkelcentrum bestaat uit 450 winkels en heeft zelfs een cinema! Na lang rondwandelen gaven we het op om heel het winkelcentrum te bezichtigen en besloten we iets te gaan eten. We kozen voor het restaurant genaamd ‘Den Anker’. Dit is een Belgisch restaurant aan het water dat allerlei typisch Belgische gerechten aanbiedt zoals americain préparé, stoofvlees en vol-au-vent. Bovendien hebben ze een ruim assortiment aan Belgische bieren, ik ben fan!

Zondag begon de dag vroeg, ik vertrok naar Stellenbosch dat op zo’n 50 km van Kaapstad ligt samen met Catherine. Virginie voelde zich niet goed en besloot thuis te blijven.
Stellenbosch staat bekend voor zijn talrijke wijngaarden, prachtige natuur en als studentenstad. Ik begon mijn avontuur in Stellenbosch door samen met Catherine naar de waterpolo van haar dochter te gaan kijken.

Na de wetstrijd ging ik samen met Catherine, haar 2 dochters en vrienden van hun iets eten op een lokale markt.

Nadien zette Catherine mij af in het centrum van de stad, zodat ik op ontdekking kon gaan. Ik heb er enorm van genoten door rond te wandelen in de mooie stad en onder andere de botanische tuin te bezoeken.