Die sesde week van internskap

Goeiemôre! 

Maandag 27 februari 2023:
Vandaag gingen we in de voormiddag naar de Deaf Unit. Wanneer we geen geplande therapieën hebben, gaan we hier de leerkracht wat ondersteunen en proberen we therapeutische activiteiten uit te voeren met hen. De kindjes vinden het altijd leuk om ons op deze momenten wat nieuwe woorden in Sign Language te leren, wat wij ook altijd heel leuk vinden. We namen nog een assessment af en gaven in de namiddag enkele groepstherapieën in de klassen.

Dinsdag 28 februari 2023:
In de voormiddag stonden twee klastherapieën gepland. Vorige week kregen de therapeuten een opleiding van de Lego Foundation. Zij doneerden verschillende dozen Lego Duplo aan de school en gaven ideeën voor therapie met dit materiaal. We integreerden dit in de voormiddag in de klassen, wat de kinderen geweldig vonden! We zetten de Duplo voornamelijk in voor opdrachten rond figuur-achtergrondperceptie, kleuren en vormen, copying, fijne motoriek en kregen zo ook een zicht op de kracht in de handen en vingers van de kinderen. Ook bij de groepstherapieën in de namiddag probeerden we hiermee enkele activiteiten. We merkten een opmerkelijk (!) verschil bij alle groepen. De kinderen participeerden allemaal in de therapie, waren nog in geen enkele therapie zo gefocust en vertoonden ook gereguleerd gedrag. Een geslaagde therapiedag!

Woensdag 1 maart 2023:
Deze voormiddag kwamen de kindjes met severe autism voor groepstherapie. We wouden met hen ook enkele activiteiten met Duplo proberen, maar startten de therapie met meer reguleringsactiviteiten. Bij deze groepen is het doel van de therapie voornamelijk sensorische stimulatie, maar we wouden hiernaast ook eens proberen inzetten op enkele andere aspecten. In de namiddag volgden we enkele sessies bij de kinesitherapeuten. Dit was héél interessant om te volgen, omdat zij op woensdagnamiddag groepen behandelt die wij ook op therapie hebben. De kiné overlapt enkele aspecten van de ergotherapie, wat ons een goed beeld gaf op de uitgebreide motoriek van deze kinderen.

Donderdag 2 maart 2023:
Ook deze week gingen we naar het regulier onderwijs om enkele nieuwe ‘klankies’ te leren. Elke week leren we nieuwe therapeutische aanpakken bij en worden we ondergedompeld in de belangrijke samenwerking tussen ergotherapeut en logopedist. Vandaag werd de impact van deze sessies HEEL duidelijk! We zijn er dan ook beide van overtuigd dat deze manier van leren ook een heel positief effect zou hebben in het Belgische onderwijs. We waren net op tijd terug op school om een training van de rolstoelbasketbal mee te volgen! We sloten de stagedag af met een les South African Sign Language.

Vrijdag, zaterdag en zondag 2023:
Onze stagevrije-dag bracht prachtig weer met zich mee! We gingen naar de Redberry Farm en liepen wat rond in George. Zaterdag en zondag was het niet zo’n goed weer, waardoor de activiteiten wat beperkt waren. De perfecte gelegenheid om wat aan ons stagerapport te werken en therapieën voor te bereiden! We kijken uit naar een nieuwe stageweek, maar het besef komt dat er nog maar drie (!) stageweken overschieten :((

See you!