Die sewende week van internskap

Goeiemôre! 

Maandag 6 maart 2023:
In de voormiddag waren geen kindjes gepland voor assessments, waardoor we deze tijd mochten spenderen aan ons stagerapport. Dit was meer dan welkom, omdat we geen wifi hebben in ons verblijf en we niet veel momenten hebben om hieraan te werken. Een voormiddag goed doorwerken, want om 12u was het loadshedding (en dus geen wifi :)) In de namiddag gaven we groepstherapie. Nadien gingen we naar de Deaf Unit. De leerkracht staat meestal alleen en wij gaan met veel plezier ondersteunen op vrije momenten. 

Dinsdag 7 maart 2023:
Vandaag vonden geen therapieën, maar de ‘Big Brag’ plaats. Dit is een jaarlijks evenement op school, waar de kindjes een klein optreden geven aan hun ouders en families. Dit jaar was het thema ‘Carpie Sirkus’, dus werd op alle mogelijke manieren verkleed en geacteerd in thema circus. We ondersteunden vandaag de leerkrachten bij het aankleden en schminken van de kinderen in clowns, dieren en goochelaars. Geweldig om mee te maken! 

Woensdag 8 maart 2023
Ook vandaag vond de ‘Big Brag’ plaats, dit keer voor de seniors. Omdat wij geen therapie geven aan de oudere groepen en bij hen minder ondersteuning bij het klaarmaken nodig is, gingen onze therapieën in de voormiddag door met de kindjes met severe autism. Het blijft toch wel wat uitdagend om groepstherapie te geven in een lokaal dat te klein is voor zes kinderen met een zware vorm van ASS. Bij deze groepen staat emotieregulatie en sensorische stimulatie centraal, waardoor we bij deze twee groepen steeds enkele materialen en een schema met pictogrammen klaarleggen. Het was even zoeken welke aanpak het best werkt in groepstherapie, waarbij ieder kind op een ander niveau van het spectrum zit, maar op dit moment kunnen we zeggen dat het redelijk vlot gaat. 

Donderdag 9 maart 2023
Vandaag was ons laatste bezoek aan de school in regulier onderwijs :(. Eén van de therapeuten was afwezig, waardoor we vandaag samen met onze stagementor meegingen in de klassen. We probeerden een deel van de therapie over te nemen, wat toch nog wat uitdagend blijft, aangezien dit volledig in het Afrikaans verloopt. De kindjes leken ons te verstaan, wat uiteindelijk het belangrijkst is. Bij terugkomst op school gingen we naar de Deaf Unit om onze volgcliëntjes nog wat te observeren tijdens schoolse activiteiten en speelden hierna met hen buiten. Uiteraard betrokken we geïmproviseerde grofmotorische activiteiten tijdens het spel ;). Na de schooldag volgden we de les South African Sign Language. We leerden vandaag zinnen vormen! 
’s Avonds reden we weer richting George om Virginie en Mauro op te halen. Zij blijven dit weekend bij ons in George, waar we hen de regio gaan leren kennen en goed bijpraten :). 

Vrijdag 10 maart, zaterdag 11 maart en zondag 12 maart 2023:
Op vrijdagochtend reden we richting Mosselbaai, waar we gingen sandboarden. Nadien aten we snel in ons verblijf, want na de middag stond een surfles in Victoriabaai gepland. Op zaterdagochtend gingen we ontbijten, waarna we verder reden naar Oudtshoorn. Er stond een dag vol dieren gepland. Deze begon in een dierenpark met rescued animals en eindige bij de olifanten in Buffelsdrift. De laatste dag van het weekend brachten we door aan het strand. In de namiddag vertrokken Virginie en Mauro terug richting Kaapstad. 
Een, opnieuw, meer dan geslaagde week! 

See you!