Die agtste week van internskap

Goeiemôre!

Maandag 13 maart 2023:
Deze voormiddag deden we enkele assessments van nieuwe kindjes in de school. Nadien gaven we nog enkele groepstherapieën in twee klassen. De assistente van de Deaf Unit liet weten dat ze deze week afwezig zal zijn, waardoor hun leerkracht er alleen voor staat. Twee van de kindjes zitten in Grade 1, de twee anderen zitten in Grade R. Het schoolwerk is dus enorm verschillend en de kinderen vragen veel individuele opvolging, waardoor het moeilijk is om dit alleen te doen. We stelden voor dat we voor en na onze therapieën hier zouden ondersteunen. Deze momenten konden we ineens ook goed gebruiken om wat therapeutische input in de begeleiding te stoppen :D. In de namiddag ondersteunden we bij hen nog bij het zwemmen en dan zat de dag er al weer op! Vandaag en morgen nemen we het Instagram-account van ergotherapie_odisee over en vertellen we over onze avonturen. Check zeker de hoogtepunten van deze pagina bij meer interesse!

Dinsdag 14 maart 2023:
Op dinsdag staan vier groepstherapieën gepland. Twee in het sensorische-integratielokaal en twee in de klassen. Het was prachtig weer, waardoor we de laatste twee groepen naar buiten brachten. We introduceerden de schrijfdans en focusten nog even op bilaterale bewegingen, wat voor vele kinderen moeilijk verloopt. Het was een succes! Alle kinderen genoten van de therapie en de therapeuten en leerkrachten zouden dit graag verder uitwerken.

Woensdag 15 maart 2023:
Ook deze voormiddag stonden therapieën op de planning. Deze voor de kinderen met severe autism focussen voornamelijk op regulatie, waardoor de sessies ook steeds aan het begin van de dag gepland worden. Na de sessies volgden we de kinesitherapeut bij enkele groepssessies. Enkele kindjes hadden wat geruis op hun ademhaling. Zo zagen we een techniek om dit vrij te maken om volledige focus op de therapie te kunnen creëren: enorm interessant!

Donderdag 16 maart 2023:
De outreach-donderdagen zijn gestopt voor dit semester en de therapeuten hadden vergadering, dus konden wij een hele dag in de Deaf Unit gaan ondersteunen. We maakten van de vrije momenten bij hen gebruik om wat therapeutische interventies te geven. We spendeerden de dag met hen, wat echt heel leuk was om mee te maken! Dit houdt in dat we ook met hen naar de eetzaal gingen om te eten, inclusief bidden voor het eten (in gebarentaal!). Gelukkig hebben we behulpzame kindjes ;). Een dag met hen doorbrengen, heeft een positief effect op de hoeveelheid gebarentaal dat we opvangen en leren! Zo leerden we zelfs over de seizoenen en dagen van de week tijdens hun lessen. Na een dag bij hen, hadden we ook nog les South African Sign Language. Het blijft wel verwarrend om Afrikaans, Engels en Sign Language op school te gebruiken en daarnaast Nederlands tegen elkaar te spreken. Soms spreken we plots Engels tegen elkaar of gebruiken we Sign Language bij horende kinderen, oeps! 🙂

Vrijdag 17 maart, zaterdag 18 maart en zondag 19 maart 2023:
Onze stagevrije dag spendeerden we op de Redberry Farm. Op zaterdag gingen we naar een marktje in Sedgefield, waarna we verder gingen naar Knysna. Hier aten we iets met uitzicht op ‘The Heads’. Op zondag moesten we van accommodatie veranderen, dus was nog wat opruim- en inpakwerk nodig. De laatste week verblijven we in een Guesthouse in George, niet ver van Carpe Diem.

See you (for our last 🙁 week)!