Die negende week van internskap en ’n lekker vakansie

Goeiemôre!

  

Maandag 20 maart 2023:
Morgen is een feestdag in Zuid-Afrika, waardoor ook vandaag geen school was voor de kinderen. Therapeuten en leerkrachten gingen wel naar school om voorbereidingen te maken en administratie in orde te brengen. De week wel alleszins goed gestart met prachtige weersvoorspellingen voor onze laatste stageweek. Na de stagedag gingen we nog even naar het strand voor wat verfrissing.

Dinsdag 21 maart 2023:
Vandaag is het ‘Dag van de Mensenrechten’ in Zuid-Afrika. Dit is een officiële feestdag, waardoor dit ook onze stagevrije dag was. We gingen een dagje op stap met de leerkracht van de Deaf Unit. We verkenden Knysna en gingen samen gezellig iets eten. De dag vloog alweer voorbij!

Woensdag 22 maart 2023:
Eindelijk, de kindjes terug op school! We misten hen al na het lange weekend :). Zoals gewoonlijk stond de dag vol gepland met therapieën. Na de laatste therapie, gingen we nog even ondersteunen in de Deaf Unit. We werden plots geroepen voor een ‘emergency’ en moesten dringend naar het gebouw van de therapeuten gaan. Eenmaal we hier arriveerden, hadden onze collega-therapeuten een klein afscheidsfeestje voor ons georganiseerd! Morgen en vrijdag zijn enkele therapeuten niet aanwezig, waardoor dit vandaag reeds plaatsvond. Onze stagementor had pannenkoeken gebakken en de andere collega’s hadden typisch Zuid-Afrikaanse pannenkoekvullingen gemaakt. Ge-wel-dig! Het was enorm leuk om met hen allemaal eens bij te praten en een ongelooflijk lief gebaar!

Donderdag 23 maart 2023:
Aangezien het op donderdag outreach-day is, staan geen therapieën gepland.
De therapieën in het regulier onderwijs werden reeds afgerond voor dit trimester, waardoor er geen geplande activiteiten plaatsvonden. Uiteraard vonden we dit geen probleem, want op deze manier konden we nog een hele dag spenderen bij de kindjes!

Vrijdag 24 maart 2023:
Onze laatste stagedag 🙁 ! We gaven in de voormiddag nog twee therapieën, waarna de wekelijkse ‘Saal’ plaatsvindt om 11u. De kinderen en leerkrachten komen samen in de grote zaal van de school, waar een verhaal (meestal over de Bijbel of een levensaspect) wordt verteld en wordt gezongen en gedanst. Bij het binnenkomen, moesten we plots op de eerste rij gaan zitten en kwamen de kindjes van de Dove Eenheid naast ons zitten. Er werd geopend met een verhaaltje, waarna we plots een verrassingsSHOW kregen! Dit hadden we absoluut niet verwacht. Eén van de logopedisten begon met een toespraak over ons afscheid, waarna de dansgroep van de school (met leerlingen) een show gaf! Nadien sprak de leerkracht van de dove kindjes ons toe, waarbij we cadeautjes kregen van hen. We kunnen toegeven dat we hier beide van aangedaan waren, want wat een prachtig afscheid was dit! Hieronder een klein stukje van de dansshow van enkele leerlingen, waarbij ze ook een liedje in SASL uitvoerden, enorm impressionant! Na de show hoorden we dat ze hier al meer dan twee weken voor oefenden!

Zaterdag 25 maart – vrijdag 31 maart 2023:
Gepakt en gezakt, vertrokken we deze ochtend naar Kaapstad voor een weekje. We planden hier verschillende activiteiten, maar ook het stagerapport moet afgewerkt worden, aangezien we zeer beperkt wifi hebben gehad in ons verblijf. Een goed evenwicht tussen vrije tijd en schoolwerk, een ideale afsluiter van een prachtige periode.

 

Vrijdag 31 maart 2023 – zondag 2 april 2023:
Deze avond namen we een vlucht naar Johannesburg. Onze terugvlucht vertrekt hieruit, aan de andere kant van het land. We planden om ’s avonds toe te komen en de ochtend nadien onze terugvlucht naar België te nemen, maar deze laatste werd verplaatst naar zondag, in plaats van zaterdag. Dit vonden wij natuurlijk helemaal niet erg. Hoe langer in Zuid-Afrika, hoe beter! Zo hadden we ook een dagje om Johannesburg verder te ontdekken.

Zondag 2 april 2023:
Na een korte nacht, is het tijd om huiswaarts te keren. Met kleine oogjes stonden we om 6u30 op de luchthaven. Met een overstap in Abu Dhabi, waren we 23u later terug in België. Eerlijk gezegd, leken deze twee maanden niet meer dan twee weken. Het vloog zo ongelooflijk snel voorbij, maar we zijn zo enorm dankbaar voor deze ervaring en hebben van elke minuut genoten <3

Dikke kus
Nikita en Lisanne