Die vyfde week van internskap

Goeiemôre! 

Maandag 20 februari 2023:
Deze week is vandaag onze stagevrije-dag. Lisanne haar mama viert vandaag haar vijftigste verjaardag in Zuid-Afrika! Onze stagementor drong erop aan dat we vandaag vrij zouden nemen in plaats van vrijdag, zodat we met onze beide gezinnen op uitstap konden. We hebben deze dag goed gevuld met een dierendag 🙂 We startten met een bezoek aan Cangoo Wild Life, een dierenpark. Hier kregen we een rondleiding en konden we binnen bij de kleine cheetahs! Nadien gingen we naar Buffelsdrift. Hier zagen we olifanten en enkele andere dieren. ’s Avonds gingen we eten met enkele vrienden en sloten we een alweer mooie dag af! 

Dinsdag 21 februari 2023:
Vandaag namen we alle groepstherapieën over. We begonnen met enkele klassen in de voormiddag. Nadien gingen we langs bij de kindjes met autisme en de vier musketiers van de Deaf Unit. We werken nog steeds rond ‘body-concept’ tijdens de therapieën. De kindjes leren zo op een speelse manier hun eigen lichaam kennen.

 

Woensdag 22 februari 2023
Sport: een zeer belangrijk element in het Zuid-Afrikaanse leven. Scholen sluiten op vele plaatsen rond 14u, zodat schoolgaande kinderen nadien kunnen sporten. Niet alleen wordt hiervoor tijd voorzien na school, maar ook tijdens de schooluren. Vandaag en morgen worden athletics georganiseerd. Een hele dag vinden er voor de juniors ‘loopwedstrijden’ plaats. Kinderen met gelijkaardige fysieke toestanden, nemen het tegen elkaar op, gevolgd door muziek en dans!

Donderdag 23 februari 2023
Naar wekelijkse gewoonte gingen we vandaag op outreach naar een reguliere school. We leerden de kinderen vandaag weer enkele klanken: de ‘k’ en ‘l’. Naast de logopediste, speelt ook de ergotherapeute een belangrijke rol bij de klanken. Er wordt door de ergotherapeut namelijk gefocust op muscle memory. Door lichamelijke bewegingen te integreren bij het leerproces van klanken, onthouden de kinderen deze opmerkelijk beter en sneller. Aan het begin van elke wekelijkse sessie worden de klanken van afgelopen weken herhaald. We staan allebei in andere klassen in deze school en beiden zijn we van hen allemaal steeds verbaasd over de motoriek die de kinderen betrekken bij het aanhalen van de klanken. De muscle memory en visuele ondersteuning is dus duidelijk een belangrijk element in het leerproces van deze kinderen! Eenmaal terug op school, keken we naar de laatste athletics van de seniors. Na onze stagedag gingen we opnieuw lunchen met onze collega’s! Dit is altijd heel fijn!

Vrijdag 24 februari 2023:
In de voormiddag gaven we opnieuw groepssessies aan enkele klassen. Nadien gingen we even langs in de pottery, waar onze beide mama’s waren uitgenodigd om potten te komen bakken :). Dit toont aan hoe open en gastvrij ze zijn in Carpe Diem (én Zuid-Afrika). Nadien was het samenkomst in de ‘Saal’. Deze start telkens met een jeugdgroep die op een speelse wijze Bijbelverhalen komen voorbrengen aan de kinderen. Nadien zingen we allemaal samen het Zuid-Afrikaanse volkslied en het schoollied. Een heerlijke manier om de week af te sluiten! 

Zaterdag 25 februari en zondag 26 februari 2023:
Op zaterdag gingen we ’s ochtends naar de Family Market. In de namiddag reden we richting Heroldsbaai, waar we met onze families werden uitgenodigd voor een braai bij één van de logopedisten van Carpe Diem. We gingen samen voor een hike, waarna we konden genieten van een héérlijke braai! Dit was de laatste avond voor Nikita haar gezin, want zij vertrokken vandaag weer, met veel pijn in het hart, naar België. We namen afscheid van hen en genoten van een dagje in ons verblijf, met zicht op de zee 🙂 Op naar een volgende, prachtige week! 

See you!