Æblekage

Vandaag stond gepland om met een dame appelcake te maken tijdens de handtherapie. Ik heb mijn moeder gevraagd om een receptje en heb deze vertaalt.

Deze dame had een CVA gehad waarna ze halfzijdig verlamd was, kort daarna is ze gevallen en brak haar arm aan de goede zijde. Dit gebeurde in augustus waarna ze telkens twee keer per week naar de handtherapiegroep ging en thuis dagelijks oefeningen deed. Nu is ze al goed gerevalideerd en heeft veel van haar functies teruggewonnen. Nu kwam ook de vraag of ze misschien gebaat is met vaardigheidsoefeningen. Er is al een keer ter sprake gekomen dat ze graag in de keuken werkt en kookt, dus was de keuze om een cake te bakken niet ver te zoeken.

Het ging niet vlekkeloos, daar deze dame enkel Deens spreekt en mijn Deens vrij beperkt is, maar er is niets in brand gevlogen en niemand gestorven van de cake, dus ik denk dat het geslaagd was.

Gelukkig is ze heel gemotiveerd en gebruikt ze zoveel mogelijk haar beide handen. Appels schillen en snijden gaat zelfs (aan een trager tempo dan wel). Nadat de cake uit de oven was, kon ze de cake snijden en iedereen in de groepstherapie een stuk geven. Ze leek heel trots met haar resultaat en de  complimenten.

Missie geslaagd!

About winniebosmans