Huisbezoek

Maandag had ik geen clienten meer na de middag waardoor ik even zonder werk zat. Ik heb wat rondgevraagd of ik mee mocht met anderen en ik had het geluk dat ik mee mocht gaan met een kinesist van de afdeling naar een dame thuis.

In de auto ernaartoe gaf ze me alle uitleg die ik nodig had, want de communicatie nadien is allemaal in het Deens. Tijdens het huisbezoek zelf kon ik alleen maar gissen wat er werd gezegd omdat er weinig tijd is om te vertalen. Nadien kreeg ik een uitleg over wat er gezegd was en kon ik zelf mijn inbreng geven naar wat er zou kunnen gebeuren. Het valt hier duidelijker op dat alle disciplines op dezelfde lijn met elkaar omgaan en dat het niet moeilijk is om advies te vragen op multi- en interdisciplinair vlak.

Daarnaast is het ook interessant dat clienten veel sneller thuis worden behandeld. Ergotherapeuten bezoeken zoieso de cliënt omdat de thuissituatie het uitgangspunt is van de behandeling, de kinesist bezoekt de cliënt als hij of zij niet naar het centrum kan komen. Het kan zijn dat er enkel adviesverlening nodig is, maar het kan ook zijn dat ze thuis echt behandeld worden. Woningaanpassingen worden heel zelden gedaan door de instelling, maar er wordt wel advies verleend over mogelijke aanpassingen.

 

About winniebosmans