Week 11

Aangezien wij op voorhand nog niet wisten of wij tijdens onze stageweken tijd hadden om dingen te bezoeken, boekten we 10 dagen extra. Gedurende deze dagen hebben we meerdere activiteiten gedaan in Livingstone.

De zaterdag na onze stage gebruikten we om onze koffers te maken en afscheid te nemen van het gastgezin. Dit aangezien we zondagochtend met de bus naar Lusaka gingen. Hier zouden we verblijven tot dinsdagochtend en dan naar Livingstone gaan. Doordat we maar 1 volledige dag in Lusaka waren, hebben de deze dag gebruikt om de stad wat meer te verkennen. Eens in Livingstone begonnen de echte activiteiten.

Woensdagnamiddag stond het olifantencafé op de planning. Hierbij kregen wij de mogelijkheid om kennis te maken met 3 van de 7 olifanten die hier verblijven. Terwijl er heel wat foto’s genomen werden door derden, mochten wij alle drie de olifanten eten geven. Hierna werden we naar een tafel begeleidt waar we een driegangenmenu kregen. Al de gerecht werden gemaakt met enkel lokale producten. Tijdens het eten werd er wat meer verteld over de geschiedenis van de olifanten.

Donderdag gingen we voor een dagje naar Botswana om een safari te doen. Eens aangekomen stond er een lekker ontbijt op ons te wachten waarna we naar een boot begeleidt werden. In de voormiddag deden we een boottocht van drie uur rond een eiland dat grensde aan Namibië. Dankzij de goede ogen van onze gids zagen we meerdere krokodillen, nijlpaarden en zelfs enkele leeuwen in de verte.

De gids wou ons nog heel graag meenemen naar een plaats waar heel veel olifanten samenkomen, waardoor we maar een korte middagpauze hadden. Na een klein buffet met verschillende (voor ons onbekende) gerechten, stapten we in de auto voor het tweede deel van de safari. Gedurende twee uur reden we rond in een natuurpark. Aangezien dit enorm groot was, konden we slechts een heel klein deeltje ontdekken. Toch wist onze gids weer de goede plekjes uit te kiezen waar we deze keer ook giraffen zagen en tot heel dicht bij de leeuwen kwamen. Na een heel leuke dag was het tijd om terug te keren naar Zambia. Toch verliep de terugrit niet zo vlot als gehoopt. Zo bleek onze tijdelijke werk-toestemming niet volledig correct afgerond te zijn. In Kabwe hadden ze geen stempel in ons paspoort geplaatst, waardoor we zogezegd illegaal in het land zaten. Na een uur gaven ze ons een document waarmee we naar het immigratiecentrum in Livingstone moesten gaan, zodat alles toch in orde kon gebracht worden.

We brachten onze documenten vrijdagochtend meteen in orde, zodat we nadien naar de Victoria falls konden vertrekken. Rond deze tijd van het jaar is het normaal dat er niet zo heel veel water aanwezig is. Dit komt doordat het regenseizoen nog moet beginnen. Toch was er wel meer water dan verwacht. Nadien vertrokken de naar huis aangezien er in de avond ook nog een activiteit gepland stond. Rond 16 uur vertrokken we voor een sunset cruise. We genoten van een rustige toch op het water met een drankje en stonden even stil om de zonsondergang te zien.

Ook zaterdag was de dag volgepland. In de voormiddag vond een van de avontuurlijkste activiteiten plaats, namelijk een bezoek aan de Devils pool. Na een korte boottocht kwamen we aan, aan een klein eilandje waar de lokale bevolking klaarstond met een maïs-drankje. Nadien was het tijd om naar de pool te gaan. Hiervoor moesten we een klein stukje tegen de stroom in zwemmen. Nadien kreeg iedereen de mogelijkheid met zijn buik op de waterval te gaan liggen, waarbij er meerdere foto’s genomen werden. Gelukkig hield er steeds iemand onze voeten vast, zodat we er zeker niet zouden af vallen. Nadien stond er nog een lekker ontbijt op ons te wachten en was het tijd om naar de lodge terug te keren.

De namiddag vulden we met onze laatste activiteit, namelijk een krokodillenpark. Hier leven verschillende krokodillen die men uit de natuur gehaald heeft, aangezien ze een gevaar vormde voor de lokale bevolking. Het was heel duidelijk dat deze krokodillen vrij agressief waren, doordat verschillende van hen lichaamsdelen ontbraken.  Na vier toffe dagen, gingen we terug met de bus naar de hoofdstad om daar nog drie dagen te ontspannen voor we terug naar België gaan.