Week 7

Weeral een weekje achter de rug. Nog maar 3 weken te gaan en onze stage zit er op. Na onze evaluatie van vorige week, wouden we meteen aan een van onze werkpuntjes werken, namelijk nog mee communiceren met de leerkrachten. Daarom besloten we maandag, na onze stage, nog eens samen te zitten met Lavender en Maureen. Tijdens de bespreking overliepen we elk kind en gaven wij aan wat onze doelen bij hen waren. Ook de leerkrachten gaven input en stelden vragen bij de doelen en wat zij in de klas met de kinderen konden doen. Op het einde van de bespreking hadden we per kind opgesteld waaraan de leerkrachten in de klas konden werken en waar wij tijdens de therapie aan verder werken.

Na de bespreking gingen we nog naar de winkel. Thuis werkten we zoals gewoonlijk aan ons stagerapport en ontspande nog een beetje.

Ondanks we maandag hadden besproken wat de kinderen in de klas konden doen, was bijna niemand van de kinderen met iets bezig. Alleen de twee kinderen die op dat moment hulp kregen van Lavender of Maureen waren met een oefening bezig. De rest zat gewoon op een stoel, liep rond of was bezig met andere kinderen lastig te vallen. Daarom besloten we om na onze stage wat oefenblaadjes te maken voor al de kinderen. Deze werden gemaakt aan de hand van de dingen die maandag besproken werden. Woensdagochtend gaven we elk kind zijn of haar oefenblaadje en legden we kort uit wat ze moesten doen. De kinderen waren nog nooit zo rustig geweest. Zelfs de kinderen die normaal rondliepen zaten rustig op een stoel te kleuren of oefeningen te maken. Dit gaf ons toch een goed gevoel en we hopen dat deze methode overgenomen wordt.

Jammer genoeg was dit donderdag nog niet het geval. Aangezien Nellie voor 10 dagen naar de hoofdstad vertrok, was er slechts 1 leerkracht voor de kinderen. De andere leerkracht kreeg de taak om zich meer te focussen op het administratieve werk. Dit zorgde ervoor dat er nog minder kinderen bezig waren in de klas. Zo verwachtte de ene leerkracht dat wij weer al de oefenblaadjes zouden maken. Ondanks wij uitgelegd hebben dat de oefenblaadjes enkel gebruikt mogen worden wanneer het kind niets te doen heeft, gaat deze leerkracht ervan uit dat zij de oefenblaadjes met de kinderen kan doen en zelf dus niets meer moet voorbereiden. Dit vinden we beide jammer aangezien heel wat kinderen een figuur krijgen die ze moeten inkleuren en ze dit perfect alleen kunnen. Ze zouden veel meer baat hebben dat de leerkracht, wanneer deze bij hen zit, moeilijkere oefeningen met hen doet. We hopen dat dit nog gaat veranderen.

Aangezien we onze vier stagedagen al achter de rug hadden, konden we vrijdag genieten van onze vrije dag. Deze gebruikten we vooral om wat voor school te werken. Na een dagje gewerkt te hebben, hadden we het idee om naar een van de lodges te gaan en pizza te gaan eten. Onze plannen vielen bijna, letterlijk, in het water. Rond 17 begonnen het heel hard te regen en te onweren. Gelukkig ging het snel voorbij en konden we rond 18u30 toch vertrekken. Na een heerlijke pizza, waar we 6 weken naar uitkeken, keerden we terug naar huis en sloten we de avond af met een filmpje.

Ook voor zaterdag hadden we iets gepland. Zo zouden we met een van de leerkrachten nog eens naar een nieuwe plaats gaan om te zwemmen. Jammer genoeg liet zij, slechts een uur op voorhand 😅, weten dat er iets tussen was gekomen. Aangezien het niet al te warm was, besloten we toch eens buiten te komen. Enkele weken geleden wouden we al eens naar de stad wandelen, maar dat werd ons toen afgeraden door het te warme weer. Doordat het nu wat minder warm was, leek ons dit de ideale dag. Net voordat we vertrokken werden we gewaarschuwd door de huisvrouw dat het wel wat ver was en we even onderweg zouden zijn. Uiteindelijk bleek het iets meer dan 2,5 kilometer te zijn en hadden we er 35 minuten over gestapt, wat dus echt meeviel. In de stad kochten we wat aardappelen en afwasmiddel voor het gezin en keerden we terug naar huis.

Doordat we zowel vrijdag en zaterdag weg zijn geweest, besloten we zondag thuis te blijven en ons voor te bereiden op de nieuwe stageweek.