Madrid Nightlife

Cómo estás?

Aangezien ik nog voor een paar weken geen vast schema heb gedurende de dag, doordat school en stage pas 4 februari start, nam ik hier mijn kans om Madrid verder te verkennen.

Ik zit namelijk op kot met twee meisjes met ieder een andere nationaliteit. Ik deel het appartement met Anna, een 25 jaar oude Spaanse vrouw (die ik jammer genoeg niet zo vaak zie aangezien ze reeds werkt) en Joy, een 20 jarige Chinees meisje (haar originele Chinese naam kan ik helaas niet uitspreken, dus gebruikt ze hier in een Europa een zelf gekozen naam). Joy is tot nu toe een grote hulp geweest in het settelen in Madrid.

We eten bijna iedere avond samen in de gezamenlijke ruimte (ook al eten we meestal iets verschillend, want Joy eet graag traditioneel Chinese maaltijden en ik ben als de dood voor rijst en ander Oosters voedsel) en we zijn ook al samen het gigantisch grote shopping centrum ‘El Corte Inglés’ gaan verkennen. Er is er namelijk één gelegen in dezelfde straat als ons appartement.

Eergisteren nam Joy me voor het eerst mee om haar vrienden te ontmoeten. Zijzelf volgt school aan een American University, niet ver van onze zone gelegen. We zijn samen met z’n allen gezellig iets gaan drinken in een Rooftop Bar in de buurt van het metrostation Tribunal en ik kreeg zo de kans om ondanks de sociale isolatie, die ik momenteel meemaak doordat ik wacht tot mijn lessen starten, te doorbreken. Ik leerde verschillende jongens en meisjes kennen die van alle verschillende kanten van de wereld kwamen. Zo bestaat de vriendengroep uit een Fransman, twee meisjes afkomstig uit de Filipijnen, een meisje uit Florida, U.S.A. en Joy zelf die avond. De rest van de vriendengroep kon er helaas niet bij zijn die avond.

We zijn hierna samen verder afgezakt naarmate de avond vorderde naar een andere bar (met zeer coole wallart; zie foto), gelegen in een hostel en hebben hier nog lang nagepraat over de cultuurverschillen vanuit ons eigen perspectief. Zo kon ik maar eens mooi gaan uitleggen wat voor nut koning Filip heeft in België en waarom onze regering steeds zo lang duurt om samen te stellen… VIVE BELGICA!

Gedurende de dag werk ik verder aan de literatuurstudie van mijn bachelorproef, zo zal ik dit morgen doen vanuit de bib van de American University van Joy. Zo kan ik ’s middags samen eten met mijn nieuwe social group 😉

Nog even doorbijten en mijn avontuur kan echt beginnen als ergotherapeut in Madrid, maar tot dan amuseer ik me met de rest van de wereld hier in Spanje!

 

Hasta la luego!

 

One Response to Madrid Nightlife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *