Op ontdekkingstocht in Zagreb

Zaterdag 1 oktober & zondag 2 oktober 

Dag iedereen,

Vrijdagavond laat ben ik samen met mijn papa aangekomen op de luchthaven van Zagreb. We hebben voor de zekerheid nog even snel geld afgehaald en dan zijn we op zoek gegaan naar een taxi. Eindelijk aangekomen bij het appartement om 0u30 werden we opgewacht door Mia. Mia verhuurt haar appartement aan mij. Ze heeft nog snel een uitleg gegeven over het appartement en hoe alles werkt en dan om 1u lagen we in bed. Tijd om te slapen dus.

Als we zaterdag opstonden zijn we eerst naar de winkel gegaan, er was natuurlijk geen eten aanwezig in het appartement. In een straal van 700m bevinden zich 3 grootwarenhuizen, dus keuze genoeg om eten te gaan halen. De afgelopen dagen zijn mijn papa en ik naar de verschillende winkels gegaan. Wat mij direct opviel is dat ze wel veel merken hebben die we in België ook hebben. Dit was wel een beetje een opluchting!

Zaterdagnamiddag zijn we de stad Zagreb gaan verkennen. Sommige gebouwen zijn oud, sommige gebouwen worden verbouwd of zijn al verbouwd. Op het Ban Josip Jelacic Square was de aankomst van de marathon van Zagreb. Dit was heel leuk om te zien, dus zijn we eventjes blijven kijken.
Na een vermoeiende dag zijn mijn papa en ik terug naar huis gegaan. Terug op het appartement, was het toch wat moeilijk om te beseffen dat ik hier 9 weken ga verblijven. Er zijn dan ook wat traantjes gevloeid.

Zondag zijn we opnieuw wat gaan verkennen in Zagreb. Wat wel handig is, is dat er gratis wifi is in de stad. Dit kan nog wel een keer van pas komen.

Zo dit was mijn eerste weekend in Zagreb. Nu op tijd gaan slapen om fris aan mijn eerste stage dag te beginnen in Artis Includum.