De eerste stage week

3 oktober 2022 – 7 oktober 2022

Dag iedereen,

Ondertussen is mijn eerste week stage in Artis Includum voorbij. Wat heb ik hier eigelijk allemaal gedaan?
Voor mijn eerste week heb ik vooral gekeken naar de therapeuten; hoe ze omgaan met de kinderen, hoe ze omgaan met ouders, hoe ze hun therapieën ordenen, hoe ze door middel van spel toch kunnen voor zorgen dat de kinderen iets bijleren. Met andere woorden, de therapeutische bril stond op!

Er wordt tijdens de therapieën gespeeld, gezongen, muziek gemaakt, gebouwd en nog zoveel meer. Wat er juist in de therapie wordt gedaan, is afhankelijk waarin het kind geïnteresseerd is. Hierdoor moet je soms wel snel kunnen omschakelen en de kans bestaat ook dat wat je hebt voorbereid niet uitgevoerd zal worden.
Ze maken tijdens veel therapieën ook gebruik van communiceerborden. Zo kan het kind direct zien en horen wat er gevraagd of gezegd wordt. Wat ook opmerkelijk is, de ouders mogen altijd mee doen met de therapie. Dit hebben ze eigenlijk heel graag. Als ze zien hoe de ouders omgaan met hun kind, weten ze ook hoe de ouder thuis omgaat met het kind.

Wat ik wel leuk vind aan deze plaats, is dat ze echt kijken naar de noden van het kind. Alle therapieën duren 1u. Dit is toch een verschil met ons in België, waar het 30 minuten is meestal. Ze nemen tijdens het uur echt de tijd om het kind kennis te laten maken met ander speelgoed of tot interactie te komen met de therapeut.

Ik vond het een heel boeiende eerste week en heb zin in nog meer!

Bye en tot snel!