Dublin zoo en vegetarisme

Hahahaha! Met mijn spiksplinternieuwe camera en een al even enthousiaste Yaana naast mij hebben we Dublin Zoo onveilig gemaakt. 650 foto’s, een pluche aap en 3 uur later konden we content afscheid nemen van een van mijn absoluut favoriete plaatsen in Dublin. Hoewel de aap hierboven binnen zit kunnen vrijwel alle dieren genieten van hun huisje alsook van een grote buitenspeeltuin. Het is duidelijk dat hier veel aandacht word geschonken aan de natuur en het welzijn van de dieren. Amaaaaaaazing. I love Dublin Zoo. Doordat we op een weekdag in de ochtend gegaan zijn hadden we bijna alle diertjes voor onszelf :D!

Ondertussen is er vanalles gebeurt natuurlijk. Ierland heeft zaterdag de six nations gewonnen (rugby). Wat eindigde in een turbulente houseparty natuurlijk. De dag daarna was er echter niet veel tijd om te herstellen want we hebben op zondag onze houseparty gegeven wat ook veel van mij gevergd heeft. Met mijn vegetarische pizza en wat Kopparbergs in huis kon het niet misgaan. Onze groep was eigenlijk volledig Belgisch dus het was nog eens leuk om een all dutch night te houden. Maandag was het St. Patricks, waarbij we gepland hadden naar de parade te gaan kijken en de hele dag in Dublin te genieten van de sfeer. Helaas want ik ben daar nooit geraakt op maandag. Zoals ik al zei het was een zeer goede houseparty. Ik heb ECHT waar geprobeerd. Ik heb een douche genomen een stukje toast naar binnen gewerkt. Daarna mijn outfit (na veel planning) aangekregen. Maar eens op de bus was al het goede werk voor niets. Ik was nog maar één halte verder toen ik besefte dat dit niet ging lukken. Helaas pindakaas. Ik heb dus een meeting georganiseerd op maandag met mijn bed, een paar films en een pot ijs. En die is uitgelopen tot ’s avonds. Was ook leuk, wel spijtig van de parade. Nu is het vooral huiswerktijd L. Me so sad.

Met mijn vegetarisme gaat het goed. Nog geen enkele keer vlees gegeten sinds de start 2 weken geleden. Schouderklopje voor mezelf. Ik merk wel dat ik meer en meer aan knapperige worstjes en bacon begin te denken. Vreemd. Maar volgende week ga ik een weekend naar de Connemara en op dat weekend heb ik mij een vleesdag belooft. Met knapperige worstjes en bacon als ontbijt en een echt degelijke Ierse steak als avondeten (ja daar zijn ze hier ook beroemd voor, dus moet ik toch eens proeven he!). Ik kijk er nu al naar uit :D! Volgende week start met twee dagen les en dan drie hopelijk interessante dagen van PET-CT in St. James Hospital. Daarna mijn weekendje weg gevolgd door twee moeilijke dagen in AE (spoed) in datzelfde ziekenhuis. Positief is wel dat St. James ongeveer een half uur minder ver van mij verwijderd ligt. Half uurtje langer slapen! Vanavond is er een Erasmus diner in The Church. Ben al eens benieuwd. Ze hebben één vegetarisch hoofdgerecht dus dat is wat ik zal eten. Sjans dat het er goed uitziet.

Jeltsje is deze week afwezig in het huis, spijtig vind ik dat (geen sarcasme). Ja die halve hollandse (lees Fries) is toch een goede aanwinst hier in het huis. Gisteren een Ierse film gaan zien in Dundrum cinema. The Stag. Hilarische film met alle mooie uitzichten die Ierland te bieden heeft en waar op een gegeven moment alle mannen halfnaakt rondlopen en waar er twee in de modder beginnen vechten. Ja die Ieren weten wel wat een vrouw wilt in een komedie ^^! Oké dit was het leuke deel van de dag. Nu huiswerk L!

Aja aan mijn thuisfront; Zet de BBQ maar al klaar want op 20 april, weer of geen weer, is het BBQ! MEAT I CHOOSE YOU!

Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *