Oriëntatiedagen

Salam aleykoum, 

Mijn eerste 3 dagen zitten er al op! Het ging heel snel en heb heel veel kunnen zien. Hier een korte samenvatting van de oriëntatiedagen die Sunu-senegal organiseerde. 

Samen met de gids Mcgrecor ben ik vrijdag met de boot naar île de Ngor gegaan en heb het eiland verkend. Het was een heel rustig eilandje met leuke straatjes waar ik handgemaakte beeldjes en schilderijen ben tegengekomen. Aangezien het daar 27 graden was heb ik het geluk gehad om in het verfrissende water te springen en in de hete zon te bruinen. Vervolgens heb ik Dakar kunnen verkennen. Wat een drukke stad vol leven! Overal auto’s brommers, lawaai en mensen. Samen met Mcgregor ben ik de mooie en toeristische plaatsen zoals het beeld van de renaissance en de vele markten gaan bezoeken. Dit was echt indrukwekkend!

 

   

De volgende dag heb ik langs de kustlijn van Yoff gewandeld, waar ik lokale zelfgemaakte vissersboten ben tegengekomen. Ik heb dan ook een rondleiding gekregen in het magazijn waar de verse vis toekomt en wordt verkocht. Door het enthousiasme van de man die mij rondleidde kreeg ik het gevoel dat hij heel trots is op de viscultuur die er heerst. In de namiddag heb ik een kookcursus gehad… allee eerder een kijkcursus, waar ik een typisch Senegalees gerecht heb leren maken. Het gerecht heet “Thieboudiéne” en was superlekker. Op de foto zie je hoe dit gemaakt wordt op kolen 😉

 

 

 


Daarnaast heb ik Yoff zelf leren kennen. Het is een levendige stad met een vrolijke en vriendelijke populatie. Mcgegor toonde mij de weg van het gastgezin naar de stageplaats. Dit was ook de kans om mijn gastgezin kort te bezoeken. Van het korte dat ik gezien heb was het geweldig. Een grote familie die mij heel goed verwelkomd heeft . Dit vond ik heel aangenaam. Vanaf morgen begin ik met mijn eerste stageweek. Ik ben nu al enthousiast en ben nieuwsgierig. Binnen enkele dagen vertel ik jullie hoe deze verlopen is.

 

 

 

 

 

Legi Legi!