werkerveldvaring: week 2

Week 2 zit er op. Deze week heb ik met elk kind individueel gewerkt. Op basis van wat ik in de klas heb geobserveerd heb ik met elk kind opdrachten uitgevoerd om zo na te gaan wat het kind kan en waar ik eventueel bij kan helpen. Aangezien ze in Pasitos de Luz geen ergotherapeut hebben moest ik zelf ondervinden welke mogelijkheden ik heb met de kinderen. Dit was geen gemakkelijke opgave. Ik heb dan ook voor elk kind een kort observatieverslag uitgewerkt met doelen waarrond ik wil werken.

Vrijdag was het dan tijd voor de teamvergadering. Deze vergadering heb ik volledig moeten leiden. Hier vertelde ik wat ik heb geobserveerd en of er nog aanvulling nodig waren. Ik heb hier ook uitgelegd welke doelen ik heb met de kinderen en verduidelijkt hoe ik deze zal trachten te bereiken. Tijdens de vergadering heb ik ook verduidelijkt wat ergotherapie precies inhoudt. Na deze vergadering hebben we een lijst gemaakt van kinderen met wie ik ga werken.

Hierna heb ik mijn lokaal mogen inrichten en ben ik samen met de leerkrachten op zoek gegaan naar materiaal dat ik kan gebruiken. Ze hebben ontzettend veel materiaal met verschillende mogelijkheden. Al het materiaal dat ze hebben is verkregen via giften van de voorbije 20 jaar. Niets wordt weggegooid, voor alles wordt een activiteit gezocht.

Hier zijn een paar sfeerbeelden van week 2. Uiteraard is er gevraagd geweest om de foto’s te delen.