Werkveldervaring: week 3

Ondertussen zit week drie er ook al op, wat vliegt de tijd!!

Nu is mijn schema ook duidelijk. Ik heb een lijst van kinderen opgesteld met wie ik intensief ga samenwerken. Sommigen zie ik elke dag anderen dan weer om de twee dagen of minder, maar minstens één keer per week.

Mijn dag ziet er als volgt uit, met uitzondering van vrijdag, dan help ik mee in de kinezaal aangezien ik dit ook interessant vind om mee te krijgen.

7:45,  toekomen aan de bus en mee helpen om al de kinderen op de bus te zetten en sommigen in een speciaal zitje te zetten. Om 8 uur vertrekt de bus, tijdens de rit maakt de bus nog een aantal stops om elk kind en personeelslid op te halen. Zelf zit ik ook naast een kind. Tegen 9 uur komen we toe in Pasitos de Luz. Hier worden al de kinderen uit de bus gehaald en naar de klas begeleid waar ze hun boekentas achterlaten en hun handen gaan wassen. Vanaf dat al de handen zijn gewassen is het tijd voor het ontbijt. Hier help ik dan ook door de kinderen te stimuleren en andere kinderen te helpen bij het eten. Ieder personeelslid gaat opbeurt omkleden.

Vanaf dat het ontbijt er op zit gaan al de kinderen hun tanden poetsen. Eenmaal dat gedaan is het tijd voor de klasactiviteiten. Deze doe ik niet mee, ik heb een apart lokaal waar ik met de kinderen werk. Hier help ik de kinderen met schoolse activiteiten op een speelse manier, help ik hun bij hun zelfredzaamheid en neem ik assessments af.

Om 13:30 is het tijd voor het middageten. Opnieuw help ik hier ook bij. Zelf hebben we geen middagpauze dus eet ik tussen door even, ook wij krijgen hier eten.

Na het middag eten worden de kleren van de kinderen indien nodig ververst en de gezichten gewassen en wordt er verder gedaan met de activiteiten. Tegen 15:30 gaat ieder personeelslid opbeurt omkleden. Wanneer dit gedaan is worden de kinderen op de bus geholpen en vertrekken we allemaal samen naar huis.

Het zijn altijd wel heel vermoeiende dagen, maar wel ontzettend leuk.

Ook hier is er toestemming gevraagd voor het nemen en delen van de foto’s.