Eerste ervaring Fedasil

Hallo iedereen,

Ik ben Salma, een derde jaars studente ergotherapie. Ik heb tot nu toe twee weken stage gelopen in het opvangcentrum Fedasil te Machelen. Et is daar een verscheidenheid aan nationaliteiten, talen en culturen wat ook mooi is om te zien.

Tijdens de eerste week heb ik vooral mee gevolgd en kennis gemaakt met het centrum en de verschillende leden van het multidisciplinaire team. Ik heb me ook meteen op mijn gemak gevoeld. Voor mij was dit ook belangrijk om direct mee te zijn. Ik heb vooral meegelopen met de sociale begeleiders. Ik heb ook al met een aantal bewoners kunnen spreken en heb mezelf voorgesteld. De eerste week was voor mij vooral zoeken omdat er in het centrum geen ergotherapeut staat.

Elke ochtend is er een briefing waarbij alles wat er de dag ervoor is gebeurd wordt besproken: problemen, vragen van bewoners. dit is een belangrijk moment om iedereen op de hoogte te houden. Ze houden ook een logboek waar dit allemaal kort in beschreven staat.

Ik heb ook kunnen deelnemen aan een MDO, het is een moment waarbij een aantal bewoners besproken worden die kwetsbaar zijn. dit gebeurt minstens één keer per week samen met het team( medische dienst, sociale assistent en begeleiders,…Hierbij gaan ze na wat ze kunnen doen en wat er nog gedaan moet worden. Dit was ook interessant om een volgcliënt te vinden.

Ik heb voor het eerste op donderdag kunnen deelnemen aan een vrouwenclub waarbij 3 externe vrouwen deze om de twee weken organiseren. Voor de eerste keer hebben we een groot aantal vrouwen kunnen samenbrengen om ook uit te leggen wat deze club inhoudt en om een fijn moment te delen onder vrouwen. Ondanks de verscheidenheid van talen hebben ze er goed van genoten, taal was  geen barrière. Ze hebben kunnen eten en drinken en discussiëren  onder elkaar, ze vonden het ook heel leuk.

Ik heb gedurende twee dagen kunnen deelnemen aan een opleiding over herstelgericht werken wat ik ook heel interessant vond.

Ik vind dat ik in twee weken tijd al veel heb gezien en geleerd.

Ik hou jullie op de hoogte voor het vervolg 😃