werkervaring

Hallo iedereen,  

Hier ben ik weer met nieuwe, leerrijke en leuke ervaringen. 

Elke week houden ze een MDO-moment en worden er belangrijke of dringende gebeurtenissen besproken met het multidisciplinaire team. Op zo een moment kan iedereen iets zeggen en helpen met het nemen van beslissingen. Deze momenten heeft me ook kunnen helpen bij het kiezen van mijn volgcliënt en het verzamelen van informatie.  

Ook heb ik kunnen deelnemen aan een animatie overleg waar ik een eigen inbreng kon hebben door activiteiten voor te stellen en dit volgens de noden van de bewoners. Dit door te kijken naar de interesses, noden en behoeftes van de bewoners.  

Week 3: 

Ik begeleid nu al 3 weken een vrouwenclub waarbij we allerlei leerrijke momenten kunnen hebben. 

We hebben een gezellig moment gehad tussen vrouwen waarbij we rond thema herfst zijn gestart. Bij deze activiteit was de bedoeling om een ontspannend moment te bieden en ook aan taal te werken We hebben allerlei materiaal gebruikt om creatief te werk te kunnen gaan. Hierbij hebben de vrouwen hun talenten laten zien en hielpen ze elkaar met het maken van mooie planten, bloemen, herfsttukjes.  Deze sessies heeft hen geholpen om te ontspannen en te genieten van het moment. 

Er is een bibliotheek niet heel ver van het centrum, deze organiseren regelmatig een aantal activiteiten zoals het bekijken van een film. Met de kinderen zijn we dus naar de film COCO gaan kijken. Dit was een leuk moment om in contact te kunnen komen met de kinderen en deze ook te leren kennen. 

Week 4: 

Voor de vrouwenclub hebben we een beauty/wellness moment gehouden waarbij ze voor zichzelf en voor andere vrouwen konden zorgen. Ze konden zich mooi maken; make-up, haren, nagels, …   

Dit vond ik een belangrijk moment waarbij de vrouwen voor zichzelf konden zorgen, andere vrouwen konden helpen en waarbij ze hun talenten naar voren konden brengen. Het helpt hen ook hun zelfvertrouwen te vergroten en hun identiteit te versterken. 

 Samen met de volwassene bewoners hebben we ook het SAHAABA-spel uitgeprobeerd, de bewoners konden kiezen of ze op bepaalde vragen wouden beantwoorden of niet. Het was een moment om met anderen te delen, een moment waarbij ze mn mening konden geven, wat ook belangrijk is om een vertrouwensrelatie te creëren met de bewoners.  

Ik hou jullie op de hoogte voor het vervolg 😄

Salma Tafahi