De laatste vrije dagen

Estelí staat bekend om zijn vele sigarenfabrieken. Daarom kon een bezoek eraan niet ontbreken. Meteen wanneer we binnenkwamen werden we overweldigd door de sterke geur van tabak die er hing. We volgden het proces van de oogst tot het eindproduct, en tot onze verbazing verliep de hele productie nog steeds handmatig. Op het einde van de tour passeerden we nog een kleine winkel met sigaren die gemaakt waren in de fabriek. Om ons echt helemaal in het proces te verdiepen besloten we om op het einde van de dag één van onze gekochte sigaren aan te steken.

Om ons laatste vrije weekend in stijl af te sluiten, zijn we met lokale bevolking naar een discotheek gegaan. In België kunnen ze nog veel leren van de manier waarop hier wordt uitgegaan. De hele nacht door kan je voor een spotprijs maaltijden bestellen aan de toog, er worden eet- en drinkwedstrijden gehouden om het publiek te entertainen en er wordt op een sensuele manier gedanst maar de mensen blijven steeds respectvol naar elkaar toe.

Eenmaal uitgerust van het nachtleven zijn we een canyoning gaan doen in Somoto. Een tour van 6 uur waarin er een afwisseling was tussen wandelen, zwemmen en springen in het water leidde ons door de prachtige natuur. Helaas was het voor Nicaraguaanse normen slecht weer. Het was slechts 25°C en licht bewolkt. Op het einde van de dag kregen we nog een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.