Speelplaats pimpen.

 

Alles blijft hier nog steeds zijn gewone gangetje te gaan. Elke dag stage, nadien nog voor school werken en elke keer nieuwe dingen in de stad ontdekken. 2 maanden is toch wel lang en ookal is en blijft Calcutta een geweldige stad, ik kijk al uit naar de moment dat ik ga kunnen rondtrekken!

Eerder in de blog had ik al iets over de vleesmarkt gezegd. Aangezien dit in de ochtend blijkbaar nog fascinerender is om te zien hoe al de dieren toekomen zijn we er uiteindelijk in geslaagd om vroeg uit ons bed te geraken.En het was de moeite! kippen die op allerhande manieren worden vervoerd, in de markt zelf zijn ze ondertussen al volop bezig met het slachten van de kippen, geiten, schapen. Voor hen is dit zo een routine en ze doet dit zonder medelijden voor de dieren zodat ze bijvoorbeeld de kippen al beginnen te pluimen (of hoe zeg je dat) voor ze gedood worden.  Iedereen in de markt is natuurlijk zeer trots op zijn eigen kraampje en wat hij daar doet waardoor ze ons steeds komen vragen voor foto’s. Nadien zijn ze dolgelukkig! Zo wou een meneer mij nadien een hand geven. Gelukkig had ik net op tijd gezien dat die vol met bloed en pluimen hing, de hand heb ik dus toch meer vriendelijk geweigerd.

DSCN8925   DSCN8931

Een andere mooie bezichtiging is het salt lake. Het ligt weer in een heel ander deel van Calcutta waardoor we met de bus moeten. Het blijft ons steeds verbazen hoe vriendelijk de mensen hier zijn. Zo heeft een Indiër heel de busrit (ongeveer 1 uur) dingen voor ons zitten opzoeken zodat we het gemakkelijkste aan salt lake zouden geraken. Ik heb een dikke lonely planet mee en deze is zeer nuttig! maar de kaartjes,… zijn helemaal niet nodig aangezien je het gewoon even moet vragen en dan geraak je er vanzelf!

Aangekomen aan salt lake bleek het inderdaad een prachtig groot meer te zijn! Jammer genoeg vinden de Indiërs het meer precies niet de moeite aangezien ze alles naast de oevers gewoon volgebouwd hadden terwijl er zoveel toffe mogelijkheden zijn zoals het opstarten van een bar, boottochtjes doen,… Na lang zoeken hebben we gelukkig toch een café gevonden met uitzicht op de rivier. Genieten!  DSCN8934

Vandaag hebben we met klas 4 de speelplaats wat opgefleurd met een voetbalgoal en verschillende leuke speelplaatsspelletjes te schilderen. Was super leuk om te doen en de kindjes haalden er enorm veel voldoening uit dat ze mochten helpen. Ook tijdens de speeltijd was het enorm plezant om te kijken hoe iedereen zich hiermee amuseerde. Is wat beter dan een speelplaats zonder mogelijkheden. Hopelijk blijven ze er zoveel plezier aan beleven.

DSCN8947 DSCN8948

 

Dikke kussen

Zoë

Dit bericht is geplaatst in De reis, Ergotherapie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *