(TE) gastvrij India

Gisteren hebben we na onze stagedag weer mogen kennismaken met te gastvrije Indiërs. Elke dag kwam dezelfde man ons ’toevallig’ tegen en nodigde ons steeds uit in zijn dorp. Op zich hadden we daar geen probleem mee, maar veel tijd buiten onze stage hebben we niet dus was niet zo gemakkelijk. Maar 2 dagen geleden vroeg hij of we de dag erna met hem wouden afspreken om zijn familie te leren kennen. Aangezien het zo een lieve man was met zo een lieve bedoelingen zijn we maar op hem ingegaan. En je kunt niet geloven dat zo een dingen gebeuren (In België is dit toch niet mogelijk alleszinds) maar we hebben dus daadwerkelijk heel het gezin leren kennen. De jongens hadden de dag erna examen maar moesten toch met ons komen praten.  Ook hadden ze een hele maaltijd voor ons bereid, echt superlekker!
Voor mij persoonlijk was dit wat ongemakkelijk, zie je het al gebeuren? Speciaal voor ons blanke mensen zo veel moeite doen? Ik vind dit helemaal niet nodig, maar voor hen is dit een grote eer en dit maakt hen enorm gelukkig. Na de zoveelste keer dat uitgenodigd te worden in het dorp zijn we er dan uiteindelijk op ingegaan. Zondag gaan we er naartoe. Ik ben benieuwd wat we daar allemaal gaan meemaken.

We hebben vandaag ook een soort beloningssysteem uitgewerkt voor het schooltje. Aangezien we merken dat concentratie en aandacht toch een probleem blijkt te zijn dat bij vele kinderen terugkomt. Ook de leerkrachten zeggen dit. Het probleem is dat op aandacht en concentratie werken heel moeilijk is om individueel en uit de klassituatie te doen. Daarom hebben we een systeem bedacht waarbij op het einde van de dag de beste leerling van de dag gekozen wordt, deze krijgt dan de eer om zijn naam op een ‘student of the day’ blad te zien staan en krijgt een soort trofee mee naar huis (deze moeten we nog zoeken, ideeën steeds welkom) deze trofee moet hij/zij de dag erna terug afgeven voor de volgende student van de dag. Maandag proberen we dit uit en we gaan zowel de leerkrachten als de leerlingen laten zien hoe het juist werkt. Hopelijk zien de leerkrachten hier het nut van in en blijven ze het ook na onze stage gebruiken!

We hebben dus nog interessante dagen in het vooruitzicht zegt. Ik hou jullie op de hoogte!

Warme kussen

Zoë

 

Dit bericht is geplaatst in De reis, Ergotherapie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *