First time on a plane…

Hier is het dan, het eerste blogbericht.

Ik heb ervoor gekozen om toch wat te vertellen over mijn reis naar Uppsala. Zaterdag om 16u35 vertrok ik voor het eerst in mijn leven met een vliegtuig, richting Stockholm. Ik was heel zenuwachtig omdat ik niet wist wat me te wachten stond. Uiteindelijk is alles goed verlopen, maar er zijn toch enkele dingen die ik jullie wil vertellen.

Het was een klein vliegtuig, kleine raampjes en het vliegtuig zat helemaal niet vol. Wanneer ik me neerzette, kwam er een stewardesse naar mij en legde me uit dat ik aan een nooduitgang zat. Ze vroeg me of ik wou helpen wanneer het nodig was, uiteraard zei ik ‘ja’. Achteraf bedacht ik me dat het misschien niet zo’n goed idee was om uitgerekend mij daar te zetten en het uitgerekend aan mij te vragen, maar oké.

Toen ik vertrok in België, was het bewolkt, maar eens in de lucht boven de wolken, was het daar heel mooi weer 🙂 Het opstijgen was toch ook eventjes adem inhouden maar ik heb het overleefd. Eens aangekomen in Stockholm, was het al donker en kon ik dus niet veel meer zien van Zweden. Ik stapte uit het vliegtuig en zag een bus staan waar op stond ‘Airport Bus’.  Ik keek naast me en zag dat sommigen hun bagage aan het nemen waren. Ik begon al lichtjes in paniek te geraken, want het verliep niet zoals het in mijn hoofd zat 🙂 Ik vroeg dan aan een vriendelijke man hoe het kwam dat mijn bagage er niet tussen zat, hij bekeek me eerst heel raar maar toen ik hem vertelde dat ik van België kom en dat het mijn eerste keer is, viel zijn Zweedse kroon. Hij zei me dat we nu met de bus naar de luchthaven gingen rijden en daar moesten wachten op onze bagage. Ik was meteen al een beetje meer op mijn gemak.

Eens aangekomen in de luchthaven, volgde ik de rest van de passagiers van mijn vliegtuig. Maar die liepen maar door en stopten niet aan de bagageband. Uiteindelijk deed diezelfde vriendelijke man dat hij bij de juiste bagage stond. Ik bedankte hem en hij wenste me een aangenaam verblijf.

Daarna stond er me nog een 40 minuten durende busrit te wachten. Dit verliep goed en aan de bushalte stond mijn stagementor me op te wachten (super vriendelijk). Ze kwam naar me toe, gaf me een kus en verwelkomde mij. Zij heeft me naar mijn appartement gebracht waar ik bij een oudere dame zal logeren. Voor ik uit de auto stapte, gaf ze me nog een zakje met Zweeds snoep omdat het die avond Melodenfestival is (de avond waarop Zweden kiest wie er hun land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival), wederom weer super lief van haar!

Ook mijn gastvrouw is heel vriendelijk en heeft me voorzien van lekker eten. Nog even het thuisfront en schoolfront op de hoogte brengen dat ik goed ben aangekomen en dan bed in. Voor mij was het een ongelooflijk vermoeiende dag met veel eerste indrukken!

Vi ses!

Het uitzicht vanuit mijn kleine raampje in het vliegtuig

Zweedse snoepjes van mijn stagementor 🙂

About lottedecuyper